Fenix Food Factory: de thuishaven van de Kaapse Brouwers smaakt naar meer

fenix foof factory kaapse brouwers

Een bezoek aan de Fenix Food Factory is voor de bierliefhebber een ervaring die naar meer smaakt.

Het stond al een tijdje op mijn to do lijst, een bezoek een de Fenix Food Factory in Rotterdam. Het is de thuishaven van de Kaapse Brouwers, maar daarnaast kun je er ook genieten van heerlijke streekproducten. De Fenixloods in Katendrecht verzamelt namelijk culinaire ondernemers met een liefde voor ambachtelijke en eerlijke producten. Koffie, kaas, bier worden er lokaal geproduceerd én verkocht. Ook voor de niet bierdrinker is een bezoek dus zeker de moeite waard. Want naast bier kun je er ook uitstekend cider drinken.

Kaapse brouwers fenix foodfactory

Ik voelde mij direct thuis in het proeflokaal. De stoere lokatie leent zich perfect voor deze eigenzinnige brouwers. Op de tap zijn wel 20 verschillende bieren te verkrijgen en omdat het lastig kiezen is, mag je eerst proeven voordat je bestelt. Dit beloofde een gezellige middag te worden.

De Kaapse Brouwers hebben zes bieren. Karel (american bitter), Harrie, (saison), Carrie (strong IPA), Bea, (black Rye IPA), Jaapie (Imperial Red Ale) en Gozer (oatmeal stout). Van deze bieren stonden er maar een paar op tap, want wat bleek, brouwerij de Molen was op bezoek en had voor de gelegenheid de tap bijna in zijn geheel overgenomen.

Dat zou een teleurstelling kunnen zijn,  maar deze Molenbieren waren toch ook erg interessant. Zo leidde deze middag tot een aangename kennismaking met Rasputin Eisbock. Voor mij was het de verrassing van de dag. Hoe krijgen ze het voor elkaar. Wat was dit lekker zeg. Een diep donkerbruin bier, met smaken van caramel, koffie fruit en een flinke dosis alcohol. Super decadent en  hemels in combinatie met een kaasplankje.

De Kaapse bieren proeven we volgende keer wel, want hier komen we nog zeker terug. Het liefst zo snel mogelijk.

kaapse brouwers fenix foodfactory

 

Lees ook:Laat je verleiden door De kaapse brouwers
Lees ook:Stop met zoeken, wat je ook nodig hebt de Kaapse brouwers hebben het!
Lees ook:Haags lentebierfestival smaakt naar meer
Lees ook:Primeurs op het Noord-Hollands Bierfestival 2012
Lees ook:AD biertest, welke Rotterdamse brouwer is de lekkerste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.