Ontdek de rijke Delftse bierhistorie

Afbeelding: Bierhistorie Delft

In 2015 organiseert Bierhistorie Delft weer 5 bierhistorische rondwandelingen langs gebouwen waarin vroeger bierbrouwerijen hebben gezeten. Rond 1550 waren er ongeveer 200 bierbrouwerijen actief in Delft. Delft was in die tijd de grootste brouwstad van Nederland. Gezamenlijk brouwden de brouwerijen toen zo’n 40 miljoen liter bier per jaar.

Tijdens de rondwandeling kom je meer te weten over hoe het bier gebrouwen werd, welke ingrediënten er gebruikt werden, en hoe het bier vervoerd en opgeslagen werd. Interessant zijn ook de verhalen over de redenen waarom iedereen in die tijd bier dronk en waarom rond 1700 de bierbrouwerijen in een snel tempo verdwenen. Natuurlijk wordt er tijdens de rondwandeling echt Delfts bier gedronken en wordt de laatst gesloten bierbrouwerij van Delft “De Gekroonde P “ bezocht. Hier is nu het Gereedschappenmuseum van de Gebroeders Mensert is gevestigd.

Boeken
De rondwandelingen zijn voor de volgende zaterdagen te boeken: 11 april, 9 mei, 29 augustus, 26 september en 17 oktober.
De kosten van de rondwandeling bedraagt EUR. 9,50 p.p. incl. koffie of thee en 2 Delftse bieren. Boeken kan via [email protected] of bel 06 -25413178.

Bron: biermagazine.nl

Lees ook:26-06-’10: Bierhistorische rondwandeling
Lees ook:Bierhistorische rondwandelingen 2011
Lees ook:07-07-’12: Bierhistorische rondwandeling Delft
Lees ook:Bierhistorie Delft komt met nieuw bier
Lees ook:Bierhistorie Delft lanceert Biermosterd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.