FemAle: Zweeds bier gebrouwen door vrouwen

Afbeelding:Oceanbryggeriet

Bierbrouwers doen er alles aan om vrouwen aan het bier te krijgen. Tot nu toe slaan ze de plank finaal mis. De speciale vrouwenbieren slaan niet echt aan.

Vrouwen in bierreclames drinken vrouwenbier, op een echt vrouwenterras, met alleen maar vrouwen. Ik erger mij groen en geel aan deze bullshit. Vrouwen houden net als mannen van een goed glas bier. En daar heeft rosé-bier niets mee te maken

Zweedse vrouwen denken daar net zo over. Ook zij zijn het zat om steeds maar weer betutteld te worden. Tijd voor actie! Zweedse bierdames hebben zich  daarom verenigd in FemAle. Een club die laat zien dat vrouwen precies weten wat ze willen: Genieten van ambachtelijk gebrouwen bier.

Maar het blijft niet bij bierproeven alleen.  Sinds kort hebben de dames van FemAle namelijk ook hun eigen bier.  Samen met de kleine onafhankelijke brouwerij Ocean hebben ze “We Can Do It”  gebrouwen. Een stoer donker bier, speciaal gemaakt door vrouwen maar voor alle bierliefhebbers. En het is goed ontvangen. De voorraad was al zo goed als uitverkocht, voordat er ook maar een druppel gebrouwen was.

Natuurlijk is dit succes niet onopgemerkt gebleven. Diverse brouwers in Zweden kijken nu al uit naar samenwerkingsverbanden met FemAle. Want deze club laat zien dat vrouwen wel degelijk openstaan voor het grote bieravontuur.

Lees ook:FemALE Inspired Stout!
Lees ook:Heineken wil meer vrouwen in top bedrijf
Lees ook:Vijf vrouwen brouwen eigen bier
Lees ook:Nieuwe website Gulpener: huh vrouwen aan de bar?
Lees ook:De beste Zweedse bieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.