Uilen schreeuwen om aandacht, niet alleen in Purmerend


De uil uit Purmerend. Deze week kon je er niet omheen. Het beest schreeuwt om aandacht en als hij zich genegeerd voelt, gaat hij over tot drastische maatregelen. Gelukkig woon ik ver weg van deze Oehoe. De meest exotische vogels die bij mij in de omgeving leven zijn halsbandparkieten,  ze schijten alles onder en maken een hels kabaal, maar ze zijn voor de rest (nog) vrij onschuldig.

De Oehoe was zelfs even wereldnieuws. Zijn schreeuw om aandacht heeft gewerkt. Maar wat zou die vogel nou willen? Ik heb geen idee, maar door de uilenverhalen moest ik ineens denken aan brouwerij “Het uiltje”.  Een brouwerij die zijn bieren vernoemt naar uilen.  De Oehoe zit (nog) niet in het assortiment, maar de schreeuwuil wel degelijk. Deze dubbele IPA moest daarom direct mee naar huis.

Het bier leek mij  meer dan geschikt om het weekend mee te beginnen. En ik moet zeggen, deze schreeuwlelijk is echt verbluffend lekker. Ongefilterd, ongepasteuriseerd en volgepropt met Amerikaanse hoppen wat wil je nog meer? Nog een glas AUB en wel zo snel mogelijk!

Ik ben blij dat het voorjaar bijna aangebroken is, wie weet wat voor een fantastische hersenspinsels ik nog ga krijgen als de natuur volledig ontwaakt is. Fijn weekend iedereen!

Lees ook:Mannenliefde, roze bierwolk met bite
Lees ook:Waterschappen en bier, het spreekt nog niet tot de verbeelding
Lees ook:Floreffe Rousse: Oké, niet bijzonder
Lees ook:Uberseehopfen, een cadeautje uit Duitsland
Lees ook:Wat gebeurt er als je bier drinkt voor een industriële luchtcompressor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.