AH maakt het makkelijk, speciaalbier altijd en overal

Ik ging voor een fles wijn naar de supermarkt, maar kwam met een tas vol speciaalbier terug. De Albert Heijn bij mij  in de buurt heeft het assortiment speciaalbier al flink uitgebreid.

Begin deze week las ik al berichten dat er flink ingezet zou gaan worden op speciaalbieren, maar geen idee dat het al een paar dagen later doorgevoerd zou zijn. Dus toen ik langs het schap speciaalbieren liep, kon ik mij niet meer in bedwang houden.  Niet alleen de ‘gewone’ speciaalbieren keken mij daar aan, ook de wat minder bekende en voor vele onbekenden stonden daar trots in het schap.

Het verbaasde mij dat niemand anders een vreugdedansje deed in het gangpad. Misschien was ik op dat tijdstip wel de enige bierliefhebber in de winkel. Of had niemand echt door wat er aan de hand was.

Ik ben in ieder geval erg gelukkig, lekker bier is nu altijd in de buurt. Ik weet zeker dat de andere bezoekers dit geluk ook nog wel gaan ontdekken. Voor mijn omgeving is er nu ook geen excuus meer.  Wie mij nu nog pils voorzet tijdens een feest heeft een groot probleem. Mijn slijter hoeft zich overigens geen zorgen te gaan maken, want zijn collectie is en blijft gewoon  bijzonder.

Lees ook:Australië en ‘craft beer’
Lees ook:Grolsch speciaal- en alcoholarm bier in nieuw jasje
Lees ook:Budels en Heineken alcoholvrij als beste getest
Lees ook:Duinoord Craftbeer festival zeer geslaagd
Lees ook:Het wielerseizoen is begonnen en we gaan weer massaal aan de radler

3 reacties op “AH maakt het makkelijk, speciaalbier altijd en overal

 1. Bas

  Ik was blij verrast dat ik brooklyn lager bij tegen kwam bij de appie :-)

    /   Beantwoorden  / 
 2. joeri

  Grootste probeel bij de slijter is dat ze te veel algemene speciaalbieren hebben die ook in de supermarkt te koop zijn. Het grootste gevaar voor de slijter zijn de supermarkten en de internetwinkels. Ik koop meestal bij een internetwinkel. Het is wat duurder, maar daar hebben ze bijna alles wat ik wil hebben. De slijter moet gaan zorgen voor een beter assortiment en hij moet met meer acties komen, want anders komen er steeds minder consumenten. Want de consument koopt steeds meer in Belgie, via een supermarkt of via een Internetwinkel. Dus ARNOLDUS er is werk aan de winkel voor de gewone slijterij.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Querine de Vos

   Ik heb denk ik geluk met mijn slijter. Hij is zelf ook groot bierliefhebber en komt steeds weer met nieuwe bieren. Reden genoeg voor mijn om regelmatig langs te gaan.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.