Speciaalbier op het strand is nog bijzonder ongewoon

Hoewel ik zowat aan het strand woon, kom ik er niet heel vaak. Dit weekend had ik zin om weer even aan zee te zitten. De strandtenthouders zijn druk bezig met de start van het seizoen, dus ik wist dat ik kon rekenen op een koud biertje in de zon.

Hoewel ik echt een heerlijke middag heb gehad in de zon uit de wind met prachtig uitzicht tot aan Noordwijk is er  toch een dikke maar….en dat was de bierkeuze. Er stond namelijke maar een speciaalbier op de kaart, La Trappe. Best vreemd omdat het eten echt bovengemiddeld goed en origineel was.
Waarom alleen La Trappe? Gee idee, ik heb het aan niemand kunnen vragen. Misschien wil de gemiddelde bezoeker geen speciaalbier drinken (heel veel gasten zaten aan de warme chocolademelk), of misschien wordt de kaart later nog wel aangepast.

Ik heb er maar niet te lang bij stil gestaan, want eigenlijk smaakte de La Trappe tripel mij prima. Maar natuurlijk ben ik nu wel benieuwd geworden hoe het zit bij andere strandtenten. Een goed excuus om de komende tijd wat vaker naar het strand te gaan. De kust van Zeeuws Vlaanderen is met Pasen aan de beurt. Zou het in Cadzand en omstreken beter zijn? Over twee weken ga ik op onderzoek. We fietsen vanuit Den Haag de Noordzeeroute af tot aan Cadzand. Heel wat kustlijn dus.  Iemand nog tips of suggesties waar we onderweg goed bier kunnen drinken?

Lees ook:La Trappe Puur: Verrassend
Lees ook:La Trappe Puur bij La Place
Lees ook:Bier en oesters aan het strand, grijp je kans nu het nog kan
Lees ook:De week van het Nederlandse bier, help ik proef het verschil niet meer…..
Lees ook:Zee zonder zon met schuimend Schevenings bier

3 reacties op “Speciaalbier op het strand is nog bijzonder ongewoon

 1. Laila

  Dat is een behoorlijke route. Misschien zien wij u wel langskomen! Succes met de fietstocht!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Querine de Vos

   Het is inderdaad een aardig stukje fietsen, maar we smeren het uit over twee dagen. Dus dat is prima te doen. Nu maar hopen dat het droog blijft.

     /   Beantwoorden  / 
 2. joeri

  De meeste mensen gaan toch met warm en goed weer naar het strand. Als ze iets drinken is het meestal iets dorstlessends zoals pils, witbier(en weizenbieren) en radler en eventueel licht fruitbieren. De zware speciaalbieren (degustatiebieren) zijn meer voor thuis of in een biercafé. Zware bieren (zowel blond en donker) drink je niet als het warm is.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.