Lekker uitwaaien met het Uiltje

Na het paasontbijt uitwaaien op het strand en in de duinen en genieten van bier? Het kan in Haarlem.

Wandelgids en bierambassadeur Maarten Exel neemt je mee over het strand vanaf Zandvoort naar Parnassia. Een mooie plek om met een kopje koffie of thee van de zee te genieten. Daarna duiken jullie de Kennemerduinen in en op de Hazenberg kan je genieten van het prachtige uitzicht en hier kan je wellicht de grote grazers, vossen, reeën en damherten bij de vochtige duinvallei zien. Met een beetje geluk kun je ook bij het Vogelmeer futen en ijsvogels ontdekken.

Bij Overveen lopen jullie langs een bloemrijke Zanderij en met de brouwersvaart ernaast wandelen jullie Haarlem binnen op weg naar Het Uiltje Craft beer bar.

Brouwer Robbert Uyleman brouwt zijn bieren bij Jopen en heeft sinds kort zijn eigen proeflokaal. Je krijgt een proeverij van 4 van zijn bijzonder karaktervolle bieren, dat wordt “even een Uiltje knappen!”.

De wandeltocht start om 11:30 en het is een wandelafstand van circa 15 km. Zorg onderweg wel zelf voor eten en drinken en na 6 km wordt er pauze gehouden bij de horeca Parnassia. Rond 14:00 uur komen jullie aan bij Het Uiltje.

Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.
Online betalen kost € 25,- en contant € 26,50.
Meer informatie is te vinden op de website bierwandeltochten

Lees ook:30-10-’11: Bokkenwandeltocht Purmerend
Lees ook:Houtgelagerd bier van eigen bodem, kom het proeven in Haarlem
Lees ook:Ontdek Nederlandse brouwerijen via een bierwandeltocht
Lees ook:04-08-’13: Botermarkt Bierfestival Haarlem
Lees ook:Haarlem culinair, een bijzonder speciaalbierfestival

Eén reactie op “Lekker uitwaaien met het Uiltje

  1. joeri

    Ik vraag me af wie al die ipa’s en stouts moeten gaan opdrinken. Het worden er steeds meer in Nederland. De balans is ver te zoeken meer. Maar het heeft ook te maken dat Nederlandse kleine brouwers geen goede dubbel, tripel en quadruppels kunnen brouwenuitgezonderingen daargelaten. Daarom gaan ze ook op de Amerikaanse toer. Maar dit heeft niks met Nederlands speciaalbier te maken. Ik heb vaker ipa’s gedronken maar zo speciaal vond ik het niet. Voornamelijk bitter en Citrusachtig. Drink ik liever een bittere Belgisch speciaalbiertje zoals xx bitter of hommelbier. En de lekkerste ipa die ik gehad heb komt toch echt uit Amerika zelf en niet uit Nederland. We moeten in Nederland uitkijken, want er komt genoeg bier uit de VS. De concurrecntie wordt wel erg groot.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.