Biertempel waar zelfs niet bierdrinkers de smaak te pakken krijgen

Heb je het geluk de komende dagen vrij te zijn. Breng dan een bezoek aan de abdij van Val-Dieu. Kom dan wel op de fiets of laat je vervoeren want dan kun je lekker ontspannen in alle rust bier proeven.

Ook voor niet bierdrinkers is de abdij, die begin dertiende eeuw is gebouwd door de cisterciëzers, een bezoek waard. Net als het park dat grenst aan de abdij en zelfs  de status heeft van historisch monument.  Hier staan zelfs achttien bomen die beschouwd worden als Waals erfgoed.

Maar waar je eigenlijk voor komt is natuurlijk de rondleiding door de brouwerij. Want wie wil nou niet weten hoe dit goddelijke brousel tot stand is gekomen? Niet alle geheimen worden prijs gegeven, maar  je krijgt een aardig  inzicht hoe er gewerkt wordt. Het blijft niet bij kijken alleen, je krijgt het bier gelukkig ook te proeven.

Heb je geen zin in toestanden? Dan kun natuurlijk ook gewoon op het terras in alle rust van het bier genieten. Ik heb het een week lang gedaan en ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Wat een locatie, wat een bier.

Niet alleen de abdij is prachtig, heel de Voerstreek is zeker een bezoek waard. Totale ontspanning is daar gegarandeerd. Fietsen, wandelen, paardrijden of gewoon helemaal niets doen. Het kan daar allemaal onder het genot van de mooie bieren van Val Dieu. De triple is mijn favoriet, maar na een dag in de regen smaakt ook de grand cru erg fijn. Zeker in combinatie met de Val-Dieu kaas.

Meer weten? Kijk dan op de site van de abdij, voerstreek.be (leuke wandelroutes) of voor meer achtergronden en geschiedenis op historiek.net

Lees ook:Val-Dieu
Lees ook:Oeff dat valt tegen, helaas zit ook mijn favoriet er wel eens naast
Lees ook:Leuke Pinkstermaandag activiteit
Lees ook:Een verborgen juweel: de Abdij van Val-Dieu
Lees ook:Abdij van Maredsous in een nieuw jasje

3 reacties op “Biertempel waar zelfs niet bierdrinkers de smaak te pakken krijgen

 1. Henkie

  brousel ??
  je bedoelt waarschijnlijk :

  brouwsel

    /   Beantwoorden  / 
 2. Vera

  Inderdaad, de Voerstreek is prachtig en ook de abdij van Val-Dieu. Was daar een paar jaar geleden net op een dag dat er geen rondleiding was, dus zelf maar om het hoekje gekeken. Natuurlijk het bier gedronken en de kaas gegeten en ook mee naar huis genomen om nog na te genieten. Het bier is in Nederland te koop bij de Mitra (niet als reclame bedoeld hoor).

    /   Beantwoorden  / 
 3. joeri

  Ik moet zeggen dat de blond van Val Dieu me erg tegenvalt. Is erg slap en daardoor weinig pit. De meeste blonde bieren zijn beter dan de blonde van Val Dieu. Ze moeten wat aan het recept gaan doen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.