Waarom Amerikanen nu nog van light bier houden

In Amerika brouwen ze goed bier. Dat blijft niet onopgemerkt. Diverse Amerikaanse bieren vallen in de prijzen. Toch geven veel Amerikanen de voorkeur aan lichte bieren en laten ze kampioenen links liggen. Hoe kan dat?

Ongeveer elk bier dat goed verkoopt in de VS is een light-bier. Bud Light moet zowat het populairste zijn, want daarvan gaat er gemiddeld per vier gekochte bieren eentje over de toonbank. Econoom Ranjit Dighe wilde wel eens weten waarom Amerikanen zo massaal naar dat lichte bier blijven grijpen.

Zijn conclusie: het zit hen gewoon in het bloed. Dighe geeft les aan de State University of New York en keek honderd jaar terug in de tijd. “In het begin van de twintigste eeuw en zelfs op het einde van de achttiende eeuw dronken ze al liefst licht bier.” Oorlog, drooglegging en schaarste het speelt allemaal een rol in het verhaal van Dighe. Lees het op Newsmonkey.

Lees ook:Bloed geven en bier krijgen
Lees ook:De proef op de som: drinken ze of niet?
Lees ook:Hop maakt slimmer. Bier dus ook?
Lees ook:US Senators wedden met bier over uitslag Super Bowl
Lees ook:Tentoonstelling Bierbrouwen in Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.