Scheveningse brouwer maakt van culinair festival een feestje

Brouwerij Scheveningen maakt feestje van culinair festivalEindelijk kon ik eens achter de deuren van de visafslag een kijkje nemen. Vaak heb ik mij afgevraagd wat er eigenlijk achter de grijze massa gaande is. Afgelopen weekend gingen de deuren open voor culinair festival Vissch.

Lokale horeca presenteerde heerlijke vishapjes die vers voor je neus bereid werden. Van mosselburger tot gambabitterbal, van knapperig in soja gemarineerd zeewier tot verse inktvis. Maar natuurlijk was er nog veel meer.

Want bij lokaal eten hoort lokaal bier, Schevenings bier. En natuurlijk ben ik totaal niet objectief, want ik heb een zwak voor de Schevenigse brouwers. Voor mij is de Zuidwester Ur Pilsch gewoon perfect. Het past geweldig goed bij alles wat uit de zee komt zoals inktvis op Baskische wijze, knoflook mosselen en natuurlijk kakelverse haring. Maar ook zonder vis smaakt dit bier enorm goed.

schevenings bier op VISSCH

Dus ben je een keer in de buurt van Scheveningen en je hebt zin in een lekker biertje, probeer dan eens een Zuidwester, Bomschuit, Scheveninger tripel of een lekker herfsftbockje. Zeker na een lange strandwandeling smaakt extra goed.

festival vissch

Lees ook:Zee zonder zon met schuimend Schevenings bier
Lees ook:Nuclear sunset, een bier dat geen discussie uit de weg gaat
Lees ook:Glühbier in revanche met Zonderik XII?
Lees ook:Amstel Blond 4.0 nu ook in krat verkrijgbaar
Lees ook:Bier en muziek: een nieuwe beleving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.