pracht en prael pils

Pracht pils van prael

De bedoeling was om deze avond rustig in te gaan, een balansavond. Na het sinterklaasweekend kan het voor mij geen kwaad het even wat rustiger aan te doen. Maar helemaal niets drinken op een zondagavond is natuurlijk best saai. De Sint verwacht heel veel van mij dit jaar geloof ik, want in plaats van lekkere wijnen en bieren kreeg ik een gereedschapskist inculsief gereedschappen waarvan ik nog steeds niet precies weet wat ik er mee moet. Klussen is een van mijn onontdekte talenten en ik wilde dat eigenlijk zo houden. Helaas gaat dat nu niet meer.

Voor vananvond heb ik gelukkig nog wel wat staan. Vrijdag drukte een vriend een biertje in mijn handen. Bier dat speciaal gebrouwen is voor Marqt, een supermarkt waar ik een haat liefde verhouding mee heb. Aan de ene kant verkopen ze er heerlijke dingen, maar aan de andere kant is het soms ook overdreven decadent en absurd duur. Alles behalve normaal dus. Het assortiment bier is overigens best aardig en laatst kocht ik er zelfs een grote fles Hommelbier, daarmee hebben ze wel weer een pluspunt verdiend.

Maar goed het bier in questie is pils van brouwerij de Prael. Bij het schenken zie je al direct dat het ongefilterd is. Qua smaak is het net iets hoppiger en zachter van smaak dan je doorsnee pils. Ik kan dit gerust heel de avond drinken, maar dan heb ik wel meer dan een fles nodig. Als ik weer eens bij Marqt langs ga, sla ik zeker wat in.

Lees ook:Vergeet die paaseieren, kom toch lekker (saison)bier proeven in Arnhem
Lees ook:Brand Lentebock: bijzonder voorjaarsbier
Lees ook:Collaboration Brew Ramses en De Prael
Lees ook:Onduidelijkheid houdbaarheidsdatum bier
Lees ook:Brouwerij Hoeksche Waard lanceert glutenvrij pils

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.