Kerst is voorbij, zonder dat ik door had dat het al begonnen was. Terwijl iedereen druk aan het winkelen, koken of stressen was kon ik mij nergens druk om maken. Zelfs de poes had dit jaar geen zin om de kerstboom omver te gooien. Heel gek is dat natuurlijk niet. De kunstijsbaan is bijna weggesmolten, de eerste vlinders zijn al gesignaleerd en ik hoorde dat ze al asperges aan het oogsten zijn. Niet alleen de natuur is in de war, ik ben het ook. Bij ruin vijftien graden winterbier drinken klopt niet, ik heb er ook nog helemaal geen zin in.
Toch heb ik een lichtpuntje gevonden in Gouden Carolus Indulgence. Als je je bier Indulgence noemt dan heb je mijn aandacht gelijk te pakken. Dat ze bij brouwerij het Anker prachtige bieren brouwen, is geen nieuws. Dat ze bij het Anker ook whisky stoken was misschien nog niet bij iedereen bekend, maar dat het bier samen met de whisky leidt tot een bijzonder goed brouwsel is toch wel een verrassing.
Gouden Carolus Cuvée van de Keizer (jaargang 2015) verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky leidt tot een ware smaaksensatie. Het is subtiel, verleidelijk en zeer aangenaam, met smaken van vanille, eikenhout en chocolade.
De brouwer zegt er zelf het volgende over: De ‘Indulgence’ brouwsels zijn exclusieve verrukkingen om van te genieten op speciale momenten of te delen met bijzondere mensen’ . Dat delen gaat nog lastig worden, maar goed dat ik nog drie flessen heb staan.
Lees ook:Gouden Carolus Single Malt eind november verkrijgbaar
Lees ook:Brouwerij Het Anker zet ook dit jaar de deuren weer open
Lees ook:Het is weer tijd voor Cuvée van de Keizer!
Lees ook:Introductie chocoladetruffel Gouden Carolus Classic
Lees ook:BierenCo levert nu ook bieren van Brouwerij Het Anker