Is Indonesië klaar voor Guinness zero?

Indonesië,  ik ben er zelf nog nooit geweest, maar weet wel dat het er aardig warm kan worden. Warm weer en donker bier ik moet er niets van hebben. Toch lijkt er  in Indonesië een markt voor te zijn. Guinness zet ongeveer  400.000 hectoliter per jaar af in dit tropische land.

Maar aan dit succes lijkt een abrupt einde te komen. De verkoop van alcohol is aan banden gelegd. De alcoholwetten zijn aangescherpt. Hierdoor is bier nog wel te verkrijgen in restaurants en grote supermarkten, maar niet meer in de kleinere winkeltjes en dat begint de brouwer nu goed te merken. De verkopen zijn met bijna 40% gedaald.

Hoe je deze daling te boven moet komen? Door een nieuw bier in de markt te zetten. Een  alcoholvrije variant van Guinness, Guinness zero moet een hoop goed gaan maken. Of dat gaat lukken? Geen idee, maar ik denk dat het nog best lastig kan gaan worden. Momenteel is Bintang zero het meest populaire alcoholvrije biertje. En dat is niet zomaar. Het bier is licht en fris, echt iets waar je naar uitkijkt op een warme tropische dag. Van Guinness kan ik mij dat niet zo goed voorstellen. Maar wie weet, misschien is het wel de aangename verrassing waar iedereen op zit te wachten. We zullen het gaan zien.

 

Lees ook:Nieuw online magazine over alcoholvrije dranken
Lees ook:Guinness voor beginners, de perfecte gerechten voor St Patrick’s Day
Lees ook:Verkoop Guinness onderuit in Ierland
Lees ook:Bavaria Rosébier 0.0% in de schappen
Lees ook:Stop het biermarketing geweld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.