Gezond en gelukkig blijven moeilijk? Nee joh ga gewoon vaker naar je stamkroeg!

Goed nieuws: bier drinken met je vrienden is goed voor je. Zeker als je het doet in je lokale stamkroeg. Ik verzin het niet zelf (maar had het best kunnen doen) er is serieus onderzoek gedaan. De universiteit van Oxford concludeert dat mensen die regelmatig hun lokale kroeg bezoeken gelukkiger en mogelijk zelfs gezonder zijn.

Klinkt als muziek in de oren. Drinken met vrienden en er ook nog eens gezonder van worden. Maar hoe zit dat dan eigenlijk? Volgens het onderzoek spelen twee dingen een belangrijke rol. In een vriendengroep drink je minder en de groep maakt je gelukkiger. Door met bekenden in een vertrouwde omgeving te drinken, ga je vanzelf minder drinken (hier ga ik al de mist in, maar misschien ligt dat wel aan mijn vrienden). De leuke gesprekken en goede sfeer zouden er voor zorgen dat de drinkers vanzelf op de rem trappen.

Maar wat blijkt nog meer, mensen die regelmatig in hun ‘eigen’ cafĂ© drinken, zijn socialer, veel optimistischer en gelukkiger dan mensen die geen stamkroeg hebben of bezoeken. Daarbij komt ook nog eens uit dat de lokale drinkers zich veiliger voelen. Ze hebben het idee dat ze genoeg vrienden hebben die hun steunen door dik en dun, zelfs in een periode van crisis. Wowww, wat doe ik hier nog thuis met laptop op schoot. Als ik mijn geluk en gezondheid veilig wil stellen moet ik nu direct naar mijn stamkroeg.

Lees ook:Alcohol maakt mannenhart sterk
Lees ook:Bierkeuze zegt wie je bent
Lees ook:Toename bierinkopen Duitse grens
Lees ook:Nieuw fenomeen: biertoerisme!
Lees ook:Onderzoek: alcohol stimuleert creativiteit

2 reacties op “Gezond en gelukkig blijven moeilijk? Nee joh ga gewoon vaker naar je stamkroeg!

 1. Rob P.Kanaar

  Ik heb in Rotterdam meer dan 15 stamkroegen !!! Kan je nagaan HOE gelukkig ik ben.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Querine de Vos

   Wow, mooier dan dit kan het bijna niet worden!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.