Waarom bier veel leuker is dan wijn met Valentijn

Of ik vandaag iets bijzonders gepland heb? Nee ik heb een afspraak met de bank en Netflix. Het gaat de hele dag regenen en ik heb een koelkast vol eten en drinken. Ik vermaak mij dus prima zonder café of restaurant. Voor mij alsjeblieft geen ontbijt op bed met een glas rosé champagne en een doos chocolade.

Valentijnsdag is echt niets voor mij. Maar natuurlijk grijp ik deze dag wel aan om mij op gepaste wijze te vergrijpen aan bier. Dat kan namelijk heel goed. Bier is op deze dag zoveel leuker dan wijn. Niet alleen omdat het veel origineler is, maar ook omdat er gewoon heel veel leuke bieren zijn. Wat dacht je van Vuur & Vlam, Mooi & Meedogenloos, Hop & Liefde, Mannenliefde en Ware Liefde.

Maar ook nog erg leuk is en heel toepasselijk op een dag als deze, bier in combinatie met chocolade kan echt geweldig zijn.

Dus wil je origineel zijn zonder in clichés te vervallen, serveer dan eens een quadrupel met lekkere pure chocolade of beter nog ga zelf aan de slag en bak de lekkerste chocolade brownies met (choclade) stout. Wil je wel heel graag gaan bakken maar weet je niet waar je moet beginnen? De website biercuisine heeft heel wat lekkere recepten voor je op een rijtje gezet. Wat dacht je van brownies met amandelen, dadels en stout van Duits &Lauret?

Geen zin lekker eten vandaag omdat je net opzij bent gezet? Ook dan heb je reden genoeg om eens los te gaan met een goed bier. Waarschijnlijk is het Hel & Verdoemenis waar je naar op zoek bent. Na een paar glazen van deze zware jongen ben je voor heel even van al je problemen af, inclusief al je liefdesverdriet.

Lees ook:Wat is een goed Valentijn bier?
Lees ook:Guinness voor beginners, de perfecte gerechten voor St Patrick’s Day
Lees ook:De lekkerste bieren bij het doosje chocola
Lees ook:Bierproef: Hornbeer Russian Imperial Stout
Lees ook:Bier is niet het enige waar ik de Belgen dankbaar voor ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.