Ikea bier, loop daar maar met een grote boog omheen!

Minimale paniek gisteren bij een aantal Duitse brouwers, er was landbouwgif aangetroffen in het bier. Klinkt misschien best spannend, maar dat is het zeker niet. Om een schadelijke hoeveelheid van het gif binnen te krijgen moet je ongeveer 1000 liter per dag drinken. Niks om je zorgen over te maken dus.

Wat veel erger is, sommige bieren bevatten misschien geen gif, maar vormen wel degelijk een gevaar voor de gezondheid. Wat bestaan er toch ranzige bieren. Het meest smerige bier wat ik onlangs heb gedronken kwam van Ikea. Ik vind dingen niet snel smerig, zeker niet als het om bier gaat, maar van dit brouwsel begrijp ik echt helemaal niets.

Na het zien van de film Deadpool, maakte ik wat Ikea grapjes en ineens stonden er zes flesjes Ikea bier op mijn tafel. Ik wist niet eens dat het bestond. En eigenlijk was ik ook liever in het ongewisse gebleven.

Drie donkere en drie ‘gewone’ flessen pils staarden mij aan.  Tsja dan ga je proeven, je neemt een slok, en nog een, en nog een, en kijkt elkaar vervolgens  aan en denkt: waarom is dit in hemelsnaam ooit gebrouwen? Waarom wil Ikea ons dit bier laten drinken? IJskoud  is het misschien nog wel een optie, tegen het vriespunt aan zodat je zeker weet dat alle mogelijke smaak eruit is. Maar dan ook echt alleen als er niets anders te drinken is.

Over het algemeen ben ik best tevreden over Ikea, prima prijs-kwaliteit verhouding.  Maar dit bier kost € 1,89 per fles en is gewoon slecht. Ik heb er geen andere woorden voor. Maar ondertussen heb ik nog wel een paar flessen staan. Het donkere bier heb ik net verwerkt in een stoofschotel. Nu maar hopen dat het vlees geen allergische reactie krijgt van dit bocht. De vraag blijft wat ik het beste met de overige flesjes kan doen. Het blijft bier, dus ik gooi het alleen weg  als het echt niet anders kan.

Wie o wie heeft er nog goede tips, wat zou jij doen met het meest ranzige bier op aarde?

Lees ook:Ikea lanceert huismerk bier
Lees ook:Wilde wind en rokerige bieren op het puntje van Schotland
Lees ook:Bieractie top drie week 49
Lees ook:Het biertje van…. Barack Obama
Lees ook:Jules de Bananes: mierzoet bananenbier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.