Guinness voor beginners, de perfecte gerechten voor St Patrick’s Day

Guinness ice cream floats

Morgen is het weer zover, dan breekt de dag aan waar Ieren wereldwijd al maanden naar uitkijken. St Patrick’s Day is de dag waarbij je legitiem een stuk in je kraag mag zuipen. Sterker nog, het wordt van je verwacht. Guinness is waar het morgen allemaal om draait. Naar alle waarschijnlijkheid is in heel Dublin vrijdagochtend geen druppel meer te vinden van het zwarte goud.

Mocht je nou best St Patrick’s Day willen vieren, maar is Guinness niet het bier waar je voor warm loopt, dan heb ik hier een paar alternatieve bereidingen met Guinness voor je op een rijtje gezet. Guinness verwerkt in Brownies of in combimatie met een flinke bol ijs, is zelfs voor de meeste verstokte Guinness haters best weg te werken.

  • Bier met ijs, het is even wennen maar zeker de moeite waard. Deze Boozy Guinness Ice Cream Floats zijn heel makkelijke te maken en hebben een maximaal effect. Een heel makklijk recept, met maximaal effect. Het enige wat je nodig hebt is: (vanille) ijs, chcolade siroop, en natuurlijk Guinness.
  • Brood van Guinness, kersen en chocolade. Bierbrood klinkt gek, maar ik zou zeggen gewoon proberen. Niets te verliezen
  • Natuurlijk kan de Guinness stoofschotel niet ontbreken. Ook dit is een makkelijk te volgen recept, waar je je gasten altijd heel blij mee maakt.
  • Liever iets stoerders serveren? Dan is de Cowboy Steak met Guinness saus misschien wel iets voor jou. Rib Eye op zijn best en het mooie is voor de saus heb je maar een halve fles nodig, dus er blijft ook nog wat over voor in het glas.
  • Weer een recept waar je een flinke bodem mee kan leggen voor een lange nacht stappen. Worstjes (of bangers) met stamppot van kook en Pannekoeken met Guinness

    bacon en een jus van Guinness en ui. Deze jus is echt hemels en zeker het proberen waard.

  • Ik denk dat dit wel een publiekslieveling is. Chocolade brownies met Guinness (A marriage made in heaven).De maker van dit recept durft zelfs te stellen dat je echt iets in je leven hebt gemist als je deze brownies nog nooit hebt geproefd. Een vrij klassiek recept met een Guinness twist.
  • Fish & Chips mag natuurlijk niet uitblijven op deze lijst. Wat de link is met Guinness? De vis wordt bereid in een beslag van Guinness en natuurlijk is dit bier ook de perfecte begeleider bij dit gerecht
  • Mmmmm Pannekoeken, ik kan ze niet vaak genoeg eten. Zeker als er bier in het beslag gaat. Een Guinness pannekoek, een mooi begin van je dag.

 

Lees ook:Steak and Guinness pie, een topper waar we nooit genoeg van krijgen
Lees ook:Wat drink jij bij asperges?
Lees ook:Waarom bier het beste Moederdag cadeau is
Lees ook:Bier drinken voor een mooiere wereld
Lees ook:Waarom bier veel leuker is dan wijn met Valentijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.