Warm bier met honing helpt tegen verkoudheid, waar of niet waar?

Wat doe je als je snipverkouden bent en een keel hebt al schuurpapier? Je gaat aan de slag met gemberwortels, citroen, kruidnagels en …een flinke scheut whisky. Of het werkt? Ik ga er enorm van zweten en heel goed van slapen. Precies wat ik nu nodig heb.

Niemand zit te wachten op een verkoudheid, zeker niet als je een weekend Antwerpen gepland hebt. Ik grijp dus alles aan om zo snel mogelijk van de ergste symptomen af te komen. Alle vitaminen van A tot Z heb ik al tot mij genomen, net als alle mogelijke medicinale kruiden. Het resultaat is nog niet echt om over naar huis te schrijven. Nu las ik in mijn zoektocht naar wondermiddelen een wel hele vreemde aanbeveling.

Warm bier schijnt een goede remedie te zijn tegen verkoudheid. Het warme gerst zou de bloedsomloop verbeteren en ook nog eens de ademhaling. Maar dat is nog niet alles, het zou namelijk ook nog eens helpen tegen gewrichtspijnen en je immuunsysteem versterken. Een waar wondermiddel dus. Maar zeg nou zelf, bier au bain-marie verwarmen en dan ook nog eens honing toevoegen? Dat klinkt niet al te best. Ik ken helemaal niemand die het ooit geprobeerd heeft en ik zie het zelf ook niet zo zitten. Iemand ervaring met deze toverdrank? Werkt het echt zo goed?

Lees ook:Maak indruk met je eigen gemaakt (wiet)bier
Lees ook:Na bier niet sporten
Lees ook:Trappist Rochefort
Lees ook:Een oase met ludiek lekker bier
Lees ook:Losgeslagen scoringsdrang van KHN?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.