H41, heeft iemand de nieuwe aanwinst van Heineken al geprobeerd?

Het weekend is al lang voorbij, maar nu pas heb ik het idee dat ik weer terug gekeerd ben op aarde. Wat is Antwerpen toch een gave stad. Mooie cafés en fantastische restaurants. Vrijdag kom ik hier zeker op terug, want in de tussentijd is er van alles gebeurd.

Heineken is bijvoorbeeld met een nieuw bier gekomen, de H41. Het bier is vernoemd naar het moedergist van het Heineken A-gist. Vijf jaar geleden werd dit zeer zeldzame gist op 41 graden zuiderbreedte in Patagonië is gevonden. Geen idee hoe het ontdekt is en of onderzoekers er ook echt naar op zoek waren.

Mij kun je alles wijs maken, ik zou wilde gist niet eens herkennen als het op mijn bord lag. Wel fijn dat ze het gist in het wonderschone Patagonië hebben ontdekt en niet op bijvoorbeeld de Tweede Maasvlakte. Patagonië klinkt natuurlijk fantastisch en je kunt er een hoop mooie beelden bij schieten en verhalen bij bedenken.

Maar goed, vorige week is de H41 gelanceerd en ik heb nog geen druppel van het bier gedronken. Gek is dat niet, want tot nu toe zijn er nog maar 12 horecagelegenheden in Nederland die het bier verkopen.  Het lijkt mij een prima bier voor een mooie lentedag. Want volgens de brouwer is het een bier met een volle smaak, kruidige componenten en frisse fruitige ondertoon. Klinkt niet heel speciaal, maar er is natuurlijk helemaal niets mis met een gewoon goed glas pils. Heeft iemand toevallig al kunnen proeven? Ik ben zeer benieuwd naar jullie ervaring.

Lees ook:Heerlijk Helder Hamsteren: Heineken komt met quotum bierflesjes
Lees ook:Onderzoekers vinden herkomst gistsoort van pils
Lees ook:Biecht je zonden op bij de Slowlands Bierkerk
Lees ook:Bieroloog opleiding: les 13
Lees ook:Politiek geladen reclame Heinken schot in de roos

2 reacties op “H41, heeft iemand de nieuwe aanwinst van Heineken al geprobeerd?

  1. Marco Daane

    Ik had het geluk bij de lancering aanwezig te mogen zijn. Daarover en over het product (en de gistvondst, met serious info) ben ik iets aan het schrijven voor mijn eigen blog. Het is een uitstekend, stevig bier, maar moutig en met een klein kruidnagelachtig zoetje en daardoor minder verfrissend dan bijvoorbeeld pilsener; echt wel bier dat een stapje verder gaat. Het is ook zwaarder dan pilsener (zo mag het zelfs niet genoemd worden) en een graadje donkerder.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.