Bier waar de lente maar al te graag een duik in neemt

De afgelopen week heb ik goed gebruikt om veel Nederlands bier te proeven. Misschien wel iets te veel. Want van al dat drinken word ik erg lui, vandaar dat ik helemaal niets heb vastgelegd. Ik heb zelfs geen foto’s gemaakt.

Langzaam probeer ik weer in ritme te komen en dat valt niet mee. Ik heb het idee dat al mijn poriën verstopt zitten met bier. Wat zijn er veel mooie Nederlandse bieren, een week is gewoon te kort. Natuurlijk heb ik niet alles kunnen proeven. Wat mij opviel was dat er nog steeds heel veel ipa’s gemaakt worden. En helaas zijn ze lang niet allemaal even bijzonder of aangenaam.  Sommige dingen kunnen wat mij betreft maar beter helemaal achterwege gelaten worden. Bier en basilicum is een combinatie die voor mij nooit zal werken.

Toch is er een pale ale die mij goed is bijgebleven namelijk Spring Blossom Pale Ale van brouwerij Kees. Het is heerlijk fris en niet zwaar. Een bier om de middag rustig mee te beginnen op het terras in de lentezon. Hier kan ik rustig van genieten zonder bang te zijn dat ik nog voor de avond in slaap val. Het is net alsof de lentebloesem een frisse duik heeft genomen in dit bier.

Het andere bier waar ik van onder de indruk was,  is heel anders en een stuk zwaarder. Jopen Trinitas Tripel wordt omschreven als de heilige drie-eenheid.  Als je dat leest, dan weet je dat het bijna niet meer mis kan gaan. Ik houd iets te veel van tripels en ik vind dat deze echt heel origineel is. Heel anders dan je zou verwachten.  Een echte krachtpatser. De smaak vind ik moeilijk te omschrijven. Volgens de brouwer zouden er tonen vanille en peer in zitten. Vanille heb ik nog net kunnen achterhalen, maar peer heb ik (nog) niet kunnen proeven.

Ik vond het vooral gewoon heel lekker en zeer vol van smaak. Best raar eigenlijk dat ik zo lyrisch kan zijn over dit bier zonder dat ik de smaak goed  kan omschrijven. Het is gewoon een bijzonder mooi bier voor later de op avond als je helemaal niets meer hoeft en dus in alle rust kunt genieten. Een mooi bier om het weekend mee te beginnen. Jammer dat het pas maandag is.

Lees ook:Hoe proef je bier?
Lees ook:En dan zit je zomaar ineens in Edinburgh met een Sink the Bismarck
Lees ook:Dutch Bargain, het goede uit Groede
Lees ook:De Koninck restylt bier: “Bolleke” wordt APA
Lees ook:Wat maakt bier een kerstbier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.