En dan zit je zomaar ineens in Edinburgh met een Sink the Bismarck

Er zijn heel veel sterke bieren in de wereld, absurd sterk zelfs. Een van die bieren is Sink the Bismarck van de Schotse brouwer Brewdog. Ik had er al eens wat over gelezen, maar helaas nog nooit iets van kunnen proeven. En als je dan ineens heel spontaan een weekend in Edinburgh bent en dan ook nog eens een Brewdogpub tegenkomt, dan is dat geen toeval toch?

Dan moet je gewoon even proeven. Gelukkig hadden ze nog wat staan en wilde ze mij maar al te graag voorzien van dit explosieve drankje. Wat ik ervan vind? Een beetje vreemd en ook niet heel erg lekker. Met bier heeft het helemaal niets te maken. Het heeft meer iets weg van een slappe whisky.

Maar misschien moet ik gewoon nog een glaasje bestellen, want dit bier van 41% wordt in een gepast glas geserveerd. Mijn conclusie tot nu toe? Krijg je de kans om te proeven? Gewoon doen, een hele fles kopen? Nee, geef mij dan maar een echte lekkere malt. Maar het blijft een leuke creatie. De makers zijn ook zeer content en hebben bij de lancering nog een leuk filmpje gemaakt.

Lees ook:Bier bestellen met WhatsApp afbeeldingen
Lees ook:Val-Dieu Grand Cru: Fantastisch wat een smaaksensatie
Lees ook:Blonde Anouk een heerlijk marathonbier
Lees ook:Je biersmaak ontwikkelt
Lees ook:Bloody hell, die blood orange ipa is wel heel erg verfrissend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.