Duinoord Craftbeer festival zeer geslaagd

Ken je dat, je gaat even wat drinken en vervolgens is de avond voorbij. Gisteren kon ik het niet laten om ‘even’te gaan kijken bij een lokaal bierfestival. En ik nam flink de tijd om goed te kunnen proeven, ik voelde mij meer dan thuis.

Eetcafé lokaal Duinoord organiseert wel vaker leuke evenementen, maar steeds lukt het niet om langs te gaan. Deze zondag stond er niets op de agenda dus was er geen excuus meer. Ik moest gewoon gaan. De opzet was lekker ongedwongen. Gewoon buiten op de straat en stoep presenteerden de brouwerijen zich. Geen tenten of luifelsof andere overkappingen dus ik was daarom ook blij dat het droog en niet te warm was. Geen paraplu in mijn ogen en geen brandende zon in mijn nek of glas. Perfect weer voor een bierfestival en ik was niet de enige die daar zo over dacht. Het leek wel of de hele buurt op de been was om te kunnen proeven van: 

 • Antwerpse Brouw compagnie
 • Bruut bier
 • Gebrouwen Door Vrouwen
 • Haagsche Broeder
 • Oedipus
 • Ramses
 • Two chef Brewing
 • Vandestreek

Het lekkerste bier van de dag? Best lastig om te zeggen. Ik heb veel lekkere en bijzondere dingen gedronken. Gajes van Bruut smaakte mij in ieder geval heel erg goed. Helemaal niet vreemd dat dit bier de titel beste bier van Nederland heeft gekregen. Het is fris, kruidig, fruitig met smaken van citrus en perzik. Kortom een lekker bier met volle smaak.

Het meest bijzondere bier kwam zonder twijfel van Vandestreek. Het maakt in ieder geval geen kans op de titel beste bier, maar in de catergorie opmerkelijk moet het zeker goed scoren. Het was zout en bitter tegelijk niet iets waar ik direct enthousiast van kan worden. Hoewel ik de naam van het bier alweer kwijt ben, zal ik de smaak niet zo snel veregeten. Alsof ik een slok zeewater naar binnen werkte. Gelukkig was ik van te voren gewaarschuwd door de man van Vandestreek ‘deze is niet voor iedereen, de smaak is zeer afwijkend’.

Maar ik heb natuurlijk ook heerlijke weizens gedronken die goed passen bij de zomerse temperaturen van deze week. Gin weizen van gebrouwen door vrouwen en Witje van Branie zijn wat mij betreft de perfecte dorstlesser. Niet te zwaar en superfris. Dus ik zou zeggen inslaan nu het nog kan. Want deze mogen gewoon niet ontbreken in de picknickmand. Waarom aan de gin tonic gaan, als je gin weizen kunt drinken.

Lees ook:Waarom bier het beste Moederdag cadeau is
Lees ook:Nieuwe website Gulpener: huh vrouwen aan de bar?
Lees ook:Schneider Hopfen-Weisse: Verrassend
Lees ook:Wat drink jij bij asperges?
Lees ook:Welk bier drink jij bij haring?

Eén reactie op “Duinoord Craftbeer festival zeer geslaagd

 1. Bier

  Ik ben ook op dit bierfestival geweest om te proeven en het was echt heerlijk. Ik heb een hele leuke middag gehad. Bruut bier was de lekkerste!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.