De goden verzoeken met Jack’s Precious IPA

Een nieuw bier in de markt zetten met een goed verhaal en een mooi label. Dat is wat de brouwers van The Musketeers voor ogen hadden met Jack’s Precious IPA. Wisten zij veel dat hun nieuwe bier als beledigend gezien werd.

Wat is er aan de hand? Op het label van Jack’s is hindoegod Ganesha afgebeeld met in zijn handen een koksmes en een worst. Op zijn hoofd is het brouwerijlabel te zien. Hindoes in België kunnen dit niet echt waarderen. Het is niet de bedoeling dat hindoegoden gebruikt worden voor commerciële doeleinden en zeker niet voor de verkoop van bier.

De brouwers waren zich van geen kwaad bewust. Het etiket is namelijk een ode aan de Indiase olifant Jack die in 1904 werd geslacht en volgens de verhalen tot worst werd verwerkt toen de dierentuin in Gent sloot. Natuurlijk hebben de mannen van de brouwerij hun excuses aangeboden, maar ik denk niet dat het etiket aangepast gaat worden.

Best bizar, olifantenworst. Hoewel ik niet direct sta te springen om een stukje worst, wil ik het bier wel heel erg graag proeven.

Lees ook:Censuur op een bieretiket
Lees ook:Werchters Jack-Op-bier terug van weggeweest
Lees ook:150 verhalen uit Bierland België
Lees ook:Jopen bier naar Amerika
Lees ook:Nieuw boek: ‘Een wereld vol bier’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.