T-rex bier maakt Trix nog aantrekkelijker

Het is je misschien niet helemaal ontgaan, T-rex is in town. Eind augustus onthaalde Freek Vonk met veel bombarie Trix de T-rex in haar nieuwe woonplaats Leiden.

Zelf heb ik niet zoveel met dinosauriërs, zelfs Jurrasic park kan mij niet echt boeien. Ik begrijp de wanhoop daarom misschien wel een beetje die nu langzaam neerdaalt bij veel ouders. Moet ik straks een heel weekend of zelfs een hele herfstvakantie iets met dino’s gaan doen?

Die wanhoop is helemaal nergens voor nodig, want er zijn echt hele leuke activiteiten georganiseerd rondom de T-rex. Naturalis is sowieso een bezoek waard, maar er is nog veel meer te beleven, want vanaf vandaag kun je je dorst lessen met echt T-rex bier.

Brouwers van het T-rexbier foto: Leidsch Dagblad

Het amberkleurige bier is een initiatief van het Sint Stevens-biergilde, het collectief van Leidse bierbrouwers dat twee jaar geleden werd opgericht om van Leiden weer een bierbrouwersstad te maken. Brouwer Peter Slotboom bedacht een recept met dennentoppen (’een boom die er tijdens de T. rex al was’) en peper (’voor de bite’). Bierbrouwer JW Fukkink van de Leidsche Bierbrouwerij stelde zijn ketels ter beschikking en het eindresultaat is duizend liter bier, in pijpjes en flessen van 750 centiliter.

Het T. rexbier is, zoals Fukkink het omschrijft, een zacht, kruidig, amberkleurig bier geworden met karamel als hoofdsmaak en een ’lichte prikkeling in de afdronk’. ,,Daar zorgt de peper voor.’’ Het heeft een alcoholpercentage van 5,5 procent, iets zwaarder dan pils. Dat wil je toch zelf een keer proeven? Dus grijp de tentoonstelling aan om een keer naar Leiden te komen en dit unieke bier te proeven.

Je hoeft geen speurneus te zijn om tegen het dinosaurusbier aan te lopen. Via de website ontdek leiden  is een lijst opgenomen waar je rustig kunt genieten van je t-rex bier terwijl de rest van de tafel een dino-doe-opdracht doet of het t-rex-ganzenbord speelt. Misschien ga ik zelf ook wel kijken, wie weet word ik nog wel aangestoken door het dino-virus.

 

 

Lees ook:La Trappe Quadrupel Oak Aged: Alcoholsmaak
Lees ook:En dan zit je zomaar ineens in Edinburgh met een Sink the Bismarck
Lees ook:Après-ski fans opgelet, in Oostenrijk kun je nu zwemmen in het bier
Lees ook:Leithon, drink als een viking
Lees ook:Goede voorbeeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.