In de Karkol beste café van Nederland

Ieder jaar brengt Misset Horeca de café top-100 uit. Fantastisch dat de beste kroeg dit jaar in Maastricht staat. Na een lange tijd in de top-10 geschommeld te hebben, mag café ‘In de Karkol’ zich eindelijk het beste café van Nederland noemen.

De jury noemde het café een ‘zuidelijke parel’ waar ieder bezoek ‘memorabel’ is. Een fantastische recensie waar je zeker mee kan thuiskomen. En als ik in de buurt van Maastricht ben, ga ik ook zeker langs. iedereen van ‘In de Karkol’ van harte gefeliciteerd met deze top-prestatie!

Toch is niet iedere café-eigenaar even enthousiast over deze lijst. De kroegen in de lijst moeten namelijk een bijdrage van 150 euro betalen om überhaupt kans te maken om op de lijst terecht te komen. Ze vinden het krom dat ze moeten betalen om mee te doen aan een klassement. Best wat voor te zeggen lijkt mij. Waarschijnlijk zouden veel meer cafés meedoen als de bijdrage zou worden afgeschaft.

Maar voor Misset Horeca is afschaffen van de bijdrage onbespreekbaar.  ”Onze jury reist het hele land door en moet heel veel café’s beoordelen, het is logisch dat ze daar een vergoeding voor vragen. Bovendien krijgen horecazaken er ook echt wat voor terug, het is een kwaliteitskeurmerk en er verschijnt altijd een uitgebreide rapportage”, aldus Misset-redacteur Michael Simon.

De lijst is hoe dan ook leuk om in te zien, maar staar je er niet blind op. Er zijn zo veel leuke kroegen die nooit op die lijst zullen komen, maar waar je wel een fantastische avond kan beleven. Welk café zou volgens jou zeker in deze top-100 moeten staan?

 

Lees ook:De meeste cafés op Terschelling
Lees ook:Sjinkerij De Bobbel Maastricht is Café van het jaar
Lees ook:Bierprijs met carnaval weer omhoog
Lees ook:Hoppe winnaar Café Top 100
Lees ook:Nino Beltgens Nederlands Kampioen Biertappen 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.