Brimstone bier, net zo onschuldig als een glaasje limonade?

Brimstone, de nieuwe film van Martin Koolhoven gaat vandaag in première. Om dit te vieren hebben de Cinema Brewers een nieuw bijpassend bier gebrouwen.

Brimstone bier is een American Amber Ale met bloedsinaasappel, citra hoppen en Australische hoppen. Dat er voor deze ingrediënten is gekozen is geen toeval. De bloedsinaasappel in het bier Brimstone verwijst naar het bloed dat rijkelijk vloeit in de film. De Australische hoppen zijn een saluut aan de Australische acteur Guy Pearce en de citra hoppen zijn een verwijzing naar de onschuld van een glaasje limonade.

Kunstenares Katinka Lampe ontwierp het etiket. En daaruit kun je al opmaken dat het een bloederig spektakel gaat worden. Misschien ook nog leuk om te weten: een deel van de opbrengst van Brimstone bier gaat naar het Cinema Brewers Film Fund. Dit fonds helpt jonge filmmakers op weg. Het bier gaat net als de film vandaag in Pathé Tuschinski in ‘première’ en is vanaf deze week ook landelijke verkrijgbaar.

En dan volgt hier een korte omschrijving voor  iedereen die graag wil weten waar deze  film nu eigenlijk over gaat.
Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Het is een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz (Dakota Fanning), een jonge vrouw wiens leven en dat van haar gezin op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt, gespeeld door Guy Pearce. Ook Game of Thrones-acteurs Kit Harington en Carice van Houten hebben en rol in de film.

Lees ook:Aap, (kokos)noot, bier…
Lees ook:Opmerkelijk in museum Belgische Bierbrouwers
Lees ook:Heineken heeft James Bond
Lees ook:Anthony Hopkins vertolkt Freddy Heineken
Lees ook:SABMiller neemt bierbrouwer Foster’s over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.