Stuw bier, rampzalig goed gevonden

Foto: Marco van de Broek

Een schip ramt een stuw en veroorzaakt vervolgens een groot probleem. Zo groot dat de techneuten bij Rijkswaterstaat ook niet zo snel weten wat ze moeten doen. Ondertussen is er veel extra gedoe voor de binnenvaartschippers. Het komt waarschijnlijk niet heel onbekend voor. Al een paar weken worden we bijna dagelijks op de hoogte gehouden van de toestand van de stuw bij Grave.

Een lokale brouwer zag ook dat dit ongeluk toch best groot was. Hij zag een kans.
Want als je al veel lokale biertjes met lokale namen, verwijzend naar lokale gebeurtenissen op de markt hebt gezet, dan kan deze niet uitblijven.

Vandaar dat er sinds kort een nieuw biertje is, ‘De Stuw’. Het biertje is alleen verkrijgbaar bij slijterij Mitra in Grave en is ook nog eens ‘limited edition’: het is eenmalig op de markt en er is maar 45 liter van het drankje gemaakt.

Benieuwd hoe zo’n ‘rampbiertje’ smaakt? ‘De Stuw’ is een dubbelbier.  Het is wat zoeter met een bittere afdronk. Het bier bevat 7,2 procent alcohol.

Ramptoeristen worden hier op hun wenken bediend, een beter souvenir bestaat niet. Het is gewoon rampzalig goed gevonden.

 

Lees ook:Alcoholverlagend drankje gevaarlijk?
Lees ook:’1410′ een blijvertje voor Purmerend?
Lees ook:Mannen vinden bierdrinkende vrouw aantrekkelijker
Lees ook:Duvel drie jaar rijpen
Lees ook:Bieractie top drie week 48

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.