Wie tikt daar tegen mijn glas? Het is de rumoerige roodborst

En hoeveel heb jij er al geteld vandaag? Voor de 14e keer wordt dit weekend de nationale tuinvogeltelling gehouden. Op de website van de tuinvogeltelling kun je zelfs live zien hoeveel vogels er per provincie geteld zijn en wat de meest populaire vogels zijn. Op dit moment bestaat de top-3 uit: Huismus (1), Koolmees (2) en de Merel (3)

Ik heb zelf geen tuin of balkon, dus heb helemaal niets geteld. Maar ik grijp deze dag wel aan om een vogelbier te drinken. Dit keer kwam er een roodborst aangevlogen. Een druktemaker die alles behalve saai is.

De Rumoerige Roodborst wordt gebrouwen door de Amsterdamse Bird Brewery. En het leuke aan de deze brouwerij is, ze geven hun brouwsel vogelnamen. Zo kun je kennismaken met: Fuut Fieuw (Session Pale Ale), Nognietnaarhuismus (American brown ale), Datsmaaktnaarmeerkoet (Scotch Ale)

De naam van De Rumoerige Roodborst verwijst naar de rode kleur van het bier. Maar de naam van het eerste bier van Bird Brewery is niet alleen te danken aan de kleur. De roodborst is namelijk een van de weinige vogels die het hele jaar zingt. Een rumoerige baasje dus. Laat je niet misleiden door het lieve uiterlijk van de roodborst want dit baasje vecht tot bloedens toe.

Als de vogel eenmaal uitgeschonken in het glas zit, dan is het redelijk veilig. Natuurlijk gebeurt er van alles in het glas, maar verwacht geen gevaarlijke explosies. Het is een echt fris bier met duidelijk wat citrussmaken. De lichte toon van karamel heb ik niet kunnen ontdekken, maar dat er met verschillende hoppen wordt gebrouwen is wel duidelijk te proeven.  En met 5.8 % is het goed doordrinkbaar. Deze vogel is dus altijd welkom.

Lees ook:Eigen hondenbierservice
Lees ook:En de winnaars zijn….
Lees ook:Uilen schreeuwen om aandacht, niet alleen in Purmerend
Lees ook:Vogels tellen met een goed glas bier in de hand: nationale tuinvogeltelling 2015
Lees ook:Oerblond nieuwe naam Hertog Jan bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.