Op tv: zoektocht naar het perfecte bier


Vanavond (maandag 30 januari) is het nieuwe televisieprogramma Leven in de Brouwerij te zien op NPO2. In het programma gaat presentator Kasper van Kooten, samen met vriend en bierliefhebber Patrick Stoof op zoek naar het perfecte bier. Ze gaan samen langs diverse brouwerijen door Nederland.

Van blond tot donker en van IPA tot Stout. Er bestaan talrijke verschillende bieren met ieder hun eigen authentieke smaak. Maar wat maakt een biertje perfect? In hun busje reist het duo door het land en doen zij inspiratie op bij de top van de Nederlandse bierbrouwers. Weten de drinkbroeders uiteindelijk zelf het perfecte bier te brouwen? Hun eigen Leven in de Brouwerij-bier?

Familiebedrijven
De tocht van jeugdvrienden brengt hen langs eeuwenoude familiebedrijven, creatieve start-ups en enthousiaste thuisbrouwers. Allen met één gemeende deler: de liefde voor bier. Welke mout gebruik je? Laat je de gerstekorrels branden of roosteren? En onder welke temperatuur laat je het bier gisten? De brouwers vertellen met passie over hun bier, de geschiedenis van hun brouwerij en het geheim van hun brouwproces. Kasper en Patrick proeven er op los en recenseren de bieren van de brouwers

Leven in de Brouwerij is om 20.25 uur te zien op NPO 2

Lees ook:Bierfestival Extreme bieren
Lees ook:Top 7 interessante speciaalbier trends in Amerika
Lees ook:België zet vrouwen in het zonnetje met gratis bier
Lees ook:Bewijs is geleverd, bier maakt echt creatiever!
Lees ook:In Zeeland meer streekbieren op tafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.