De Schotse IJsbeer, een hartverwarmend winterbier

Six nations rugby is weer begonnen en vandaag speelt Schotland tegen Frankrijk, dus het is whisky tegen wijn. Maar een wedstrijd lang whisky drinken red ik niet dus wijk ik uit naar iets anders, namelijk de Schotse IJsbeer een Scotch Ale van brouwerij de Blauwe IJsbeer.

Vorige week speelden de Schotten een fantastische wedstrijd, maar ik heb er geen seconde van mee gekregen. Het bierfestival ging voor en gelukkig vond Chris het niet erg. Hij ging graag mee. Maar vandaag is het helemaal anders. We hebben bier, we hebben whisky, we hebben zelfs haggis. Laat de Fransen maar komen. Wat er ook gaat gebeuren, een ding weet ik zeker het gaat een mooie middag worden.

Wat er Schots is aan de Schotse IJsbeer? Geen idee, want in Schotland heb ik behalve de bieren van Brewdog, geen bier gedronken van 8 procent. Los van het feit of het Schots is of niet, De Schotse IJsbeer smaakt mij erg goed. Het is zacht, ik proef karamel en fruit (rozijnen?) en een klein bittertje. Hoewel het is aan de zoete kant is, smaakt het heel aangenaam. Zo aangenaam dat je vergeet dat het een zwaarder bier is. Een lekkere snack erbij kan dus geen kwaad. Zeker als je van plan bent meerdere flessen soldaat te maken. Met dit bier hebben we eigenlijk al gewonnen, maar  een Schotse overwinning zou mijn dag wel compleet maken. Cheers!

Lees ook:Ola Dubh, geluk in een flesje
Lees ook:Haggis, whisky en bier, dat kan alleen maar Burns Night zijn
Lees ook:Meest afgelegen Schotse pub te koop
Lees ook:Nieuw zwaarst alcoholische bier ter wereld
Lees ook:Bier gemaakt met een braveheart, Schotland laat zien dat er meer is dan whisky alleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.