Ieren boos om slecht getapte pint in Canada

guinness schenken is een kunst

Vrolijkheid overheerst vandaag onder de Ierse bevolking, die St Patrick’s Day viert en gedost in groene kledij in de pub proost op de nationale feestdag. Het Canadese Railtown Cafe dacht in te haken met een evenement ter ere van ‘St. Paddy’s Day’, maar sloeg de plank volledig mis met een wel erg slecht getapte Guinness-pint.

Eigenaar Dan Olson werd dinsdag wakker met veel boze berichtjes op Twitter. ,,Er waren wat woedende berichten, ja”, zegt hij tegen CBC Radio. Olson geeft toe dat het geen fraai getapt biertje was. ,,Het kwam uit een kan, waardoor het schuim over de rand van het glas ging. Het was een zooitje, niet zoals een Guinness hoort te zijn. Het was een fout, we weten hoe je een goede pint serveert.”

De reacties op social media waren niet mild. ,,Die pint ziet eruit alsof hijzelf zestien pints op heeft en moeite heeft ze binnen te houden”, zegt Gavin O’Connor. ,,Ierland kijkt toe. Is dit hoe ze pints maken in Canada?”, aldus Conor Dargle. Een andere twitteraar doet zelfs een oproep aan de brouwerij van Guinness. ,,Lever alleen al om deze reden alsjeblieft niet meer aan het Railtown Cafe.”

Olson beseft wat hij heeft losgemaakt onder de Ieren. ,,We hebben echt een heel land boos gemaakt.”

Nou moet ik zeggen dat het door Olson geschonken glas Guinness wel heel slecht getapt was, maar hij is niet de enige. Guinness schenken is een kunst. Weten hoe het wel moet? De heren in deze video laten het graag zien.

Lees ook:Guinness drinken tijdens zwangerschap?
Lees ook:Eigen virtuele Guinness bier op Facebook!
Lees ook:Het koolzuur in Guinness daalt
Lees ook:Guinness voor beginners, de perfecte gerechten voor St Patrick’s Day
Lees ook:Guinness lanceert ‘bruin blond’ bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.