Verliest Heineken binnenkort ster?

verliest heineken ster?

In Hongarije willen ze voorgoed afrekenen met alles wat ook maar enigszins te maken heeft met de bezetting van de nazi’s of de onderdrukking door de communisten.

Volgens de regering van premier Viktor Orban is het een ”morele verplichting” om het commerciële gebruik van dergelijke symbolen te verbieden. Daaronder vallen naast de rode ster ook onder meer het hakenkruis en de hamer en sikkel.

En het kan best wel eens zo zijn dat ook Heineken hier de gevolgen van gaat ondervinden. De rode ster die zo prominent aanwezig is het op het etiket zou wel eens verboden kunnen gaan worden. 

Wordt de wet aangenomen en blijft Heineken gewoon de rode ster voeren, dan kan de brouwer rekenen op een fikse boete die kan oplopen tot 2 miljard forint (6,5 miljoen euro) of zelfs een gevangenisstraf.

Als de ster verdwijnt dan is dat best bijzonder, want Heineken heeft al sinds mensenheugenis een ster op zijn etiket staan. In de jaren dertig van de vorige eeuw kreeg deze de kleur rood.

Na de Tweede Wereldoorlog werd de rode ster ingeruild voor een witte ster met een rode rand. Na verloop van tijd werd de rode rand weer breder gemaakt. In 1991 werd besloten de ster weer in zijn geheel rood te maken.

Lees ook:Heineken daagt Olm voor de rechter
Lees ook:Heineken boekt betere resultaten dan verwacht
Lees ook:Carlsberg heeft pijn in Rusland
Lees ook:Heineken krijgt eigen tulp
Lees ook:Heineken nu in ‘t groen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.