Na afzien komt bier

afzien in schotland

Het is net of ik onder een steen heb gezeten. De ruim 2 weken door de Schotse Hooglanden hebben me helemaal uit ritme en routine gehaald. Natte schoenen, doorweekte sokken, gedroogd eten, dunne slaapmatjes en een klamme tent. Het klinkt misschien niet als een aantrekkelijke vakantie, maar geloof me, het was fantastisch. Het eerste biertje in de bewoonde wereld smaakte hemels.

ben nevis inn

Onze route leek op papier niet zo spectaculair. Het gebied rond Fort William is vooral in de winter bijna uitgestorven en erg nat weten we nu. Rustige stroompjes veranderen snel stromende rivieren die erg lastig over te steken zijn. Maar dat was nog niets vergeleken met de sompige gebieden die we doorkruisten. Urenlang wegzakken in de blubber is niet leuk. Ik vroeg mij regelmatig af waar ik nu  mee bezig was. Dus je begrijpt misschien wel hoe blij ik was toen ik na dagen van afzien eindelijk de Ben Nevis Inn zag. De perfecte plek voor een goede maaltijd en bier.

ben nevis inn

De pub aan de voet van de Ben Nevis, is misschien wel het beste wat Fort William te bieden heeft. Ook al ben je niet van plan de Ben te beklimmen, houd je niet van wandelen, maar wil je wel genieten van de hooglanden en regionaal bier, dan is dit de plek.

De Ben Nevis Inn is eigenlijk een pub die je hoopt tegen te komen, maar die je niet al te vaak vindt. Hoe vaak ik nu al in een bar binnengelopen die van buiten heel wat lijkt, maar van binnen niets meer is dan een sip en onpersoonlijk keten, waar het eten alles behalve vers is.

ben nevis binnen

Het bier waar ik geen genoeg van kon krijgen is White Lady van de Cairngorm Brewery. Een bier dat nog het meest lijkt op een weizen. Nog nooit dronk een bier zo goed weg. Of het nu thuis ook nog zo goed zal smaken? Waarschijnlijk niet, maar dat maakt niet uit. Onder tussen is de lente losgebroken en dus is het tijd voor lentebock. Ik heb er nog geen druppel van gedronken dus moet mij daar maar snel in gaan verdiepen.

top ben nevis

Lees ook:Nieuwe Brugse Brouwerij: Fort Lapin
Lees ook:Is Indonesië klaar voor Guinness zero?
Lees ook:Bier en oesters aan het strand, grijp je kans nu het nog kan
Lees ook:Comazuipers drinken veel gedistilleerd
Lees ook:Erdinger Weizenbier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.