Haags lentebierfestival smaakt naar meer

lentebierfestival den haag

Afgelopen weekend was het fantastisch lentebier weer. Dat is niet heel toevallig want vrijdag en zaterdag waren diverse brouwerijen op de Haagse grote markt aanwezig voor het lentebierfestival. Daar moest ik dus wel ‘even’ gaan kijken.

Lokale brouwers als Eiber, brouwerij Scheveningen en Kompaan waren natuurlijk aanwezig. Maar het was niet alleen een Haags feestje, in totaal waren er 14 brouwers aanwezig met 40 soorten bier :

 • Brouwerij de Molen (Bodegraven)
 • Kompaan Bier (Den Haag)
 • EIBER Bier (Den Haag)
 • Gebrouwen door vrouwen(Amsterdam)
 • Two Chefs Brewing (Amsterdam)
 • Ramses Bier (Hooge Zwaluwe)
 • Kaapse Brouwers (Rotterdam)
 • Crooked Spider (Wassenaar)
 • Rootz Den Haag Café Restaurant (Den Haag)
 • VET & LAZY (Rotterdam)
 • Brouwerij De Leckere (De Meern)
 • Bird Brewery (Amsterdam)
 • Bax Bier (Groningen)
 • Breugem Brouwerij (Zaandijk)

Ik heb ze zeker niet alle 40 kunnen proeven, maar toch heb ik hele leuke ontdekkingen gedaan. Zo heb ik mij laten verleiden door een hele fijne tripel en quadrupel van de Zaanse brouwer Breugem. Voor mij nog vrij onbekend, maar na dit weekend weet ik dat deze bieren zeker de moeite waard zijn. Kom je ze binnenkort tegen op een van de bierfestivals, twijfel niet, maar bestel direct.

Vet & Lazy is een andere ‘nieuwe’ brouwerij voor mij. Wat hun bier bijzonder maakt? Natuurlijk de smaak, maar toch ook zeker de brouwlocatie. Want welke  brouwer kan nu zeggen dat zijn bier gebrouwen wordt in een voormalig tropisch zwemparadijs (Tropicana)? Ze hebben geen eigen proeflokaal, maar hun bier wordt geserveerd in de Alohabar, een restaurant gevestigd in de voormalig wildwaterbaan. Jje kan er ook goed buiten zitten want het buitenzwembad is omgetoverd tot een zonneterras met spectaculair uitzicht.

haags lentebierfestival 2017

En ja de bieren van de Kaapse brouwers en de Molenbrouwerij waren ook erg goed. Gelukkig had ik die voor het laatst bewaard, want er zaten echt zware jongens tussen. Met name de imperial saison Kaapse Jimmie  kwam heel hard aan. Maar goed dat mijn muntjes op waren en de tram niet ver weg was, want na deze Jimmie was ik niet veel meer waard. Op naar het volgende fesival. Ik heb de smaak goed te pakken.

bierfestival den haag grote markt

 

 

Lees ook:Stop met zoeken, wat je ook nodig hebt de Kaapse brouwers hebben het!
Lees ook:Fenix Food Factory: de thuishaven van de Kaapse Brouwers smaakt naar meer
Lees ook:Leger bierambassadeurs groeit
Lees ook:De zomerhit van dit jaar komt van Grolsch
Lees ook:Vier het Nederlandse bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.