Archief: februari 2011

AB InBev geeft horecaondernemers inspiratie

Een site die ook voor bierliefhebbers leuk is. Bierbrouwers ondersteunen graag de horecaondernemers om meer klanten in de zaak te krijgen. Heineken bedenkt een glazenactie waarmee ze de consument naar het café trekt en bierbrouwer AB InBev lanceert een nieuwe website voor horecaondernemers: www.ab-inbevbars.nl. Een mooie site en inspiratiebron over bier, de mooiste horecazaken in Nederland en praktische tips & tricks.  

Heineken Ellipse glazenactie goed op stoom

Eind januari 2011 schreef ik een blogbericht over de Heineken Ellipse glazen. De consument kan na aankoop van een krat Heineken naar een plaatselijk café om vier nieuwe glazen op te halen. Aan de actie wordt volgens Heineken duidelijk gehoor gegeven. Ik ben best wel eens kritisch op de bierbrouwer , maar zeg het ook als ze iets leuks doen. Deze actie is echt slim om de toeloop naar de café’s te vergroten. Die hebben het momenteel natuurlijk moeilijk. Het werkt, er verschijnen veel nieuwe gezichten in de plaatselijke cafés. Verderop in dit artikel de top tien van de cafés waar tot nu toe de meeste glazen zijn uitgedeeld. De actie loopt nog tot eind maart 2011.

Marketing van bier moet veel beter!

Het is duidelijk dat Brouwerij Bockor aan de weg timmert. Speciaal voor het biermerk OMER hebben zij een eigen website gelanceerd www.omer.be. De brouwerij kreeg volgens eigen zeggen steeds meer vragen over het bier die nu eenvoudig beantwoord kunnen worden. De website is verder geen mega hoogtepunt maar voorziet in de nodige informatie. Een punt die ik nog niet zo goed begrijp: waar is de link met social media? Iets dat in de wereldwijde communicatie toch niet meer kan ontbreken? Ik had de site echt goed bekeken, niet goed genoeg? Deze blijkt dus onderop verstopt, misschien toch bovenin naast alle prachtige prijzen.

NHBF op nieuwe locatie een groot succes!

Overzicht van de theaterzaal

Afgelopen zaterdag vond het vijfde Noord-Hollands Bierfestival plaats op een nieuwe locatie: Wijkcentrum Mare Nostrum in Alkmaar. Niet vlakbij het station, wel goed met het openbaar vervoer te bereiken. En dat was te merken: 500 bezoekers wisten de smaakvolle bieren uit Noord-Holland te vinden

01-05-’11: Toer de Geuze

Wie houdt van een heerlijk geuze bier mag de Toer de geuze in 2011 niet missen. Dit jaar vindt de achtste editie plaats op zondag 1 mei 2011 van 10.00 tot 17.00 uur. Negen leden van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren openen op deze dag hun deuren voor het grote publiek.

Kwaremont Blond: Verrassend kruidig

De Kwaremont Blond van Brouwerij Bavik is echt verrassend. Op het etiket staat namelijk dat dit bier een zachte en volle smaak heeft echter niets over kruiden. Bij het nemen van de eerste slok was ik dan ook nogal verrast door de hoeveelheid kruiden. Dit blonde, amberkleurige bier is inderdaad zacht van smaak en drinkt daardoor goed weg. De kruiden zijn echter behoorlijk aanwezig, iets waar je van moet houden.

Water grote zorg voor brouwerijen

Waterverbruik is een steeds belangrijker wordend onderwerp voor brouwerijen. In de toekomst zullen waterbronnen steeds schaarser worden. Er wordt daarom zelfs met de grootste concurrent samengewerkt om manieren te vinden om waterverbruik te verminderen en bronnen te beschermen. Hopelijk laten ze watergebruik als concurrentievoordeel los en bundelen ze echt alle krachten. Momenteel verkopen de brouwers wereldwijd meer dan een half miljard liter bier per dag en gebruiken een veelvoud aan water om dit te brouwen.

Primeur: Jopen Trinitas op houten vaten

Onder bierliefhebbers is het al bekend dat het nieuwe ABT-bier van de maand maart de Jopen Trinitas zal zijn. Meer over het bier volgt uiteraard aankomende dinsdag. Ik kan alvast verklappen dat het bier de opvolger is van het jubileumbier Jubeljoop III, de tripel dus. Ter gelegenheid van deze primeur zal in samenwerking met bierproeflokaal In de Wildeman in Amsterdam een speciaal vat worden aangeslagen, namelijk twee houten vaten.

19-03 t/m 20-03-’11: Bierstrijd van Belgische bieren

Op 19 en 20 maart 2011 vindt een bijzondere strijd plaats tussen 20 Belgische kleine brouwerijen om in diverse categorieën er met de ‘bierprijzen’ vandoor te gaan. Het is het eerste festival in Doornik (Festival brassicole de Tournai) De in totaal meer dan 100 bieren worden voorgeschoteld aan het grote publiek en professionele amateurs. Het evenement wordt georganiseerd door The Belgian Beer Routes in het animatiecentrum van de stad Doornik. 

Carlsberg gaat concurrentiestrijd aan met Heineken?

De Maleisische Carlsberg brouwerij gaat de concurrentiestrijd aan met het premium bier van Heineken. Zo heeft het management van Carlsberg de intentie uitgesproken om een nieuwe taplijn uit te geven als aanvulling op het Carlsberg groene label. Het bier zou al bestaan echter nog niet onder de vlag van de bierbrouwer.