Archief: januari 2012

Stadsbrouwerij Doetinchem opent najaar 2012

Na Stadsbrouwerij Apeldoorn volgt er ook Stadsbrouwerij Doetinchem. Dit najaar 2012 worden de eerste bieren gebrouwen in de compleet nieuwe brouwerij in de Grutstraat in Doetinchem. Volgens Walter Hendrixen, initiatiefnemer van de brouwerij en eigenaar van grandcafé De Bank, zal in oktober of november het eerste bier gepresenteerd worden. In het gebouw worden verder drie ruimtes gecreëerd voor een café, restaurant/zaal en een lounge.

Kasteelmuur van bierkratten

De carnaval komt er weer aan! En dat is onlosmakelijk verbonden met bier natuurlijk. Wellicht wordt het een nieuwe trend om een café te omringen van muren van bierkratten. Eetcafé De Michel uit Haaren heeft ‘vestingmuren’ laten bouwen om het café van bierkratten. Café Den Hook uit Lottum deed dit al eerder in samenwerking met TU Delft en bierkratten van De Koninck.

Pilswedstrijd voor hobbybrouwers

Bierbrouwer Brand organiseert in samenwerking met bierconsumentenvereniging PINT een nieuwe Nederlandse wedstrijd voor de hobbybrouwers! De Brand bierbrouwerij en PINT dagen de hobbybrouwers uit om het allermooiste hobbybrouwpils van Nederland te brouwen. Ik ben erg benieuwd, aangezien daarmee de echte goede brouwers naar voren komen.

Muifelbrouwerij en slijterij Zeewijck lanceren nieuw bier

Twee jaar na het lanceren van de ’1865 Breesaap Tripel’ lanceren Martin Ostendorf van de Muifelbrouwerij en Richard Blesgraaf van Slijterij & Wijnhuis Zeewijck het volgende bier in de speciaalbier lijn: ‘1851 Bik & Arnold Dubbel’. Een toegankelijk dubbel bruin bier waarbij de rijke geschiedenis van de gemeente Velsen wederom centraal staat.

Pizza freaks drinken pizza bier?

Bij een pizza passen heerlijke bieren. Een Amerikaanse brouwer ging op zoek naar de beste bier en spijscombinatie met een echt pizza bier. Seefurth Family Brewery uit Campton Township in Illinois verpulverde een complete pizza met tomaten, oregano, basilicum en knoflook en kookte dit langdurig in water. (foto: Seefurth Family Brewery)