Verjaardagen en speciaalbier

Ik maak vaak verjaardagen en/of feestjes mee waar wel pils en wijn te drinken zijn, maar geen speciaalbier. Waarom niet!? Voor de wijndrinkers wordt er wel wijn in huis gehaald, meestal zelfs nog in drie kleuren, maar als je speciaalbierdrinker bent, moet je het maar met pils doen! Want bier is toch bier?

Ik zou graag jullie ervaringen hiermee willen vernemen. Ligt het alleen aan Noord-Hollandse huishoudens waar pils als maatstaf wordt genomen of is het een landelijke kwestie? Klik aan wat jij het meeste tegenkomt op feesten. Ik ben benieuwd!

Wat voor bier krijg je op verjaardagen?

 • Ik krijg alleen pils (48%)
 • Ik heb de keuze uit bekende en onbekende speciaalbieren (27%)
 • Ik krijg alleen bekende speciaalbieren bijv. Hoegaarden of Palm (14%)
 • Ik krijg alleen speciaalbier als ik er om vraag (11%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:KHN gaat biertanks verhuren en verkopen
Lees ook:Grote offers om bitterheid in bier weg te nemen
Lees ook:Oktoberfest in München
Lees ook:Uitslag poll “Speciaalbier op verjaardagen”
Lees ook:Zwaarste bier ter wereld in Nederland beschikbaar

12 reacties op “Verjaardagen en speciaalbier

 1. Edo

  Ik krijg alleen pils aangeboden op verjaardagen. Familie en buren zijn nog niet zover dat ze voor ander bier gaan. Géén probleem. Ik drink gewoon water, en in rijd terug.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Lars

  Ik heb zelf wel altijd verschillende speciaalbieren in huis, dus het bezoek hier heeft wel een ruimere keuze. Buitenshuis bij een enkeling speciaalbier maar op meeste locaties alleen pils.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Maarten

  Meestal is het pils en een enkele keer de bekende speciaalbieren. Bij mij krijgen ze alleen eigen brouwsels, waarbij dit jaar voor het eerst een pils.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Joyce

  Op verjaardagen van vrienden is er naast pils meestal ook de ‘bekendere’ bieren van Jopen, Emelisse, Palm of Achouffe. Op verjaardagen van familie kunnen we het hele Hertog Jan assortiment dat op dat moment verkrijgbaar is drinken en op m’n eigen feestjes schenk ik sinds het afgelopen jaar uiteraard m’n eigen brouwsels. Bijzondere bieren drink ik liever met een kleinere groep ‘echte’ bierliefhebbers.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mr. T-REX

  Ik heb het geluk dat mijn directe vriendenkring ook graag speciaalbier drinkt. Maar de andere kant heb ik ook moeten meemaken helaas. Van die mensen die zeggen dat ze speciaal voor mij ook wat belgisch bier hebben ingekocht, en je dan een blik Jupiler voorzetten :(

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frans Ruiter

   Wat een traktatie! ;-)

     /   Beantwoorden  / 
  2. J0hn

   :D ja inderdaad!!!
   Heel herkenbaar!

     /   Beantwoorden  / 
 6. SKABRAM

  Vanavond toevallig meegemaakt op de verjaardag van m’n stiefmoeder toen het even over bier ging:

  Wijs uitziende bebrilde man: “Kriek, dat is pas lekker bier”

  Blonde vrouw: “Kriek, dat is toch met kersen?”

  Wijs uitziende bebrilde man: “Nee, dat is Belgisch!”

  Het is misschien dus maar beter dat voor de meeste mensen de keus beperkt wordt tot pils… Al wordt ik persoonlijk wel gelukkig van iets meer keus!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Broeder RB

  Je oogst wat je zaait: In mijn omgeving heb ik veel mensen enthousiast gemaakt voor speciaal bier. Nu vind ik een verjaardag niet het moment om aan echt heel speciale bieren te zitten. Maar een fijne tripel is toch wel fijn.

    /   Beantwoorden  / 
 8. alexander

  ligt eraan :) bij vrienden is het geen pils :) en zelf heb ik meestal een vaatje koelsch of alt.

    /   Beantwoorden  / 
 9. J0hn

  Misschien ligt het aan mij, maar op een verjaardag hoort volgens mij gewoon pils, fris en (doordrink)wijn…Vooral ouderen drinken een citroentje of andere sterke drank. Zelf houd ik daar niet zo van.

  Speciaalbier is wat dat betreft voor een aparte degustatieavond. Tijdens een verjaardag ben je toch meer met buurten bezig dan proeven…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frans Ruiter

   Wat mij betreft sluit het een het ander niet uit.
   Evenementen waarbij ik dit wel vind gelden zijn bijvoorbeeld muziekfestivals en kermissen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.