Ossenstaart gestoofd in Duvel, slow cooking op zijn best

Ineens kwam ik het boek ‘Duvel à la carte’ weer tegen. Het lag al jaren op mij te wachten. Terwijl ik er zo in bladerde schoot mij ineens te binnen waarom ik het boek destijds heb weggelegd.

Stuk voor stuk zijn het prachtige gerechten, van fantastische topchefs. En misschien zit daar gelijk ook het probleem. Topchefs koken topgerechten. Gerechten die wat langer duren en gerechten met soms wat afwijkende ingrediënten. Toch moest en zou ik dit weekend iets uit dit boek klaarmaken.

Ik vond een recept waar niet heel veel mis aan kon gaan. En tot mijn verrassing was het zelfs een stuk makkelijker dan ik had verwacht. Maar wees gewaarschuwd, het vlees moet zes uur stoven en vervolgens een nacht in de koelkast. Toch is het een vrij simpel recept. Minimale moeite met maximale smaak. Slow food op zijn best. Het boek gaat voorlopig nog niet terug in de kast.

Wat heb je nodig (4 personen)

8 moten ossenstaart
1 grote wortel
1 prei
2 uien
verse tijm
2 stengels bleekselderij
grof zeezout
1 flesje duvel
room

Aan de slag

Snijd wortel, ui, prei en selderij in reepjes. Doe de ossenstaart in de pan en voeg de gesneden groenten toe. Kruid met zout en peper en giet de Duvel erbij. Voeg water toe totdat alles onder staat. Breng aan de kook en laat circa zes uur op een klein vuurtje doorkoken.

Haal het vlees van het bot en doe het in een schaal. Giet de helft van de kookjus erbij en zet een nacht in de koelkast.

Warm het vlees op, doe de andere helft van het kookvocht in een pan en schuim het op met wat room. Serveer met doperwtjes en tuinbonen.

Eet smakelijk!

Met dank aan chef Manuel Martinez

Lees ook:Chocolademousse met Witkap Pater dubbel
Lees ook:Kapotte koelkast? Grolsch vervangt ‘m tijdens WK
Lees ook:Boek ‘Bier en gastronomie’
Lees ook:En de winnaar is….
Lees ook:Biertapas: fingerfood met en bij bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.