NHBF op nieuwe locatie een groot succes!

Overzicht van de theaterzaal

Afgelopen zaterdag vond het vijfde Noord-Hollands Bierfestival plaats op een nieuwe locatie: Wijkcentrum Mare Nostrum in Alkmaar. Niet vlakbij het station, wel goed met het openbaar vervoer te bereiken. En dat was te merken: 500 bezoekers wisten de smaakvolle bieren uit Noord-Holland te vinden

 

Helaas had de Sconebrouwerij vanwege een (klein) ongeval en een griepaanval een dag vooraf met spijt afgezegd, maar er bleven toch 15 brouwerijen over die gezamenlijk 50 bieren hadden meegenomen. Een ieder wist op eigen wijze kenbaar te maken met wie het publiek te maken had. Met een festivalboekje, een glas en een aantal muntjes in de hand kon je op zoek gaan naar je eigen voorkeur. 

De nieuwe brouwerijen kregen veel aandacht, maar ook de “oude” hadden geen klagen. De Texelse Bierbrouwerij had een leuke actie, het vat Pijtje van ‘t Vølen werd in een half uur leeggetapt, voor vier uur stond er al een rij om met de bEEMster Spitfire van De Lepelaer kennis te maken, de Witte Rook van Jopen vond gretig aftrek en De Prael viel op met haar houten vaten. Ik kan hier niet iedereen noemen, maar zowel de brouwers als organisator PINT Regio Noord-Holland hebben alleen maar positieve reactie ontvangen! Met name de nieuwe locatie met ruime zaal en voldoende zitgelegenheid op het podium en in de foyer werd genoemd als verbetering van dit landelijk bekende bierfestival. 

Volgend jaar weer meer brouwers, bier en bezoekers? 

Radio+TV Noord-Holland heeft een korte impressie gemaakt van het geheel: http://www.rtvnh.nl/nieuws/54192/Noord-Hollands+bier+in+opkomst

Lees ook:Noord-Hollands bierfestival: 28 februari 2010
Lees ook:Aanbid de Noord-Hollandse biercultuur in de Grote Kerk van Alkmaar
Lees ook:Op zoek naar het populairste bier van Noord-Holland
Lees ook:Noord-Hollands Bierfestival blijft groeien
Lees ook:PINT Meibockfestival zondag 18 april 2010

3 reacties op “NHBF op nieuwe locatie een groot succes!

 1. Harry Pinkster

  Mooi verhaal en tv verslag. Had graag willen komen, maar “moest” de hele dag de sporthal in. Wie weet volgend jaar.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Schiphorst

   Zet de laatste zondag van februari dan vast in je agenda voor de komende jaren. Dit festival wil je niet missen!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Harry Pinkster

    Die kans is groot, nu al de afspraak gemaakt samen te reizen volgend jaar met iemand van Pint Noord. nu maar hopen dat we ons alletwee aan die afspraak houden !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.