Meibockfestival met record aan voorjaarsbieren

Poster: Nicole Warners

Over twee weken is het zover: het 14e Meibockfestival opent voor de derde keer in De Posthoornkerk te Amsterdam haar deuren om alle liefhebbers van voorjaarsbieren te voorzien van een grote keuze. Want ondanks dat we het over een seizoensbier hebben waarvan velen denken dat ze allemaal op elkaar lijken, kan ik melden dat het smaakpalet van het gebodene behoorlijk breed is!

Als er steeds meer brouwerijen in Nederland bijkomen, kan het niet anders dan dat een (groot) deel daarvan het een uitdaging vind meerdere bieren/smaken op de markt te brengen. Een voorjaarsbier is mede door z´n seizoensgebondenheid een (commercieel) interessant product om het vaste assortiment tijdelijk aan te vullen met wat nieuws. En veelal is dat écht wat nieuws, omdat recepten van met name kleine brouwerijen jaarlijks afwijken. Ook zijn er een aantal brouwerijen die één voorjaarsbier niet genoeg vinden en met twee namen op de lijst staan.

Op de uiteindelijke bierlijst staan 42 bieren, waarvan ruim 30 van ´t vat, twee zullen er van inmiddels vaste gast Tigertops Brewery uit Engeland door de brouwer zelf vanuit een firkin getrokken worden en de rest is van fles. Zoals elk jaar kent deze editie ook bieren die voor het eerst op het festival verschijnen en wederom kunnen de bezoekers bepalen of ze deze, of een of meerdere “gouwe ouwe” op het lijstje van het “Lekkerste voorjaarsbier Meibockfestival 2012″ plaatsen.

Op zondag 22 april 2012 is het zover. PINT Regio Noord-Holland opent de deuren van 13:00 tot 20:00 uur en de schitterende locatie aan de Haarlemmerstraat 124/126 is nog geen tien minuten lopen vanaf het Centraal Station verwijderd. Als het net zulk mooi weer is als de afgelopen jaren, zal een groot deel van de proevers buiten op het voorplein dubbel kunnen genieten deze middag!

Lees ook:02-02 t/m 03-02-’13: Brugs Bierfestival
Lees ook:Het Meibockfestival goed bezocht
Lees ook:17-4-11: Meibockfestival Amsterdam
Lees ook:20-11 t/m 24-11-’11: Horeca EXPO Gent 2011
Lees ook:Noord-Hollands Bierfestival blijft groeien

2 reacties op “Meibockfestival met record aan voorjaarsbieren

 1. TreinJan

  Een smaakpallet lijkt me nogal zwaar en houtig. Palet graag.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frans Ruiter

   Slip of the finger Jan! Bedankt.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.