Een leuk festival om een hoofddeksel te dragen…

De entreepoort

Als je bij het komende Bokbierfestival al keuzestress hebt, ga dan niet naar het grootste bierfestival van Engeland en omstreken: het Robin Hood Beer Festival in Nottingham. Daar heb je in de prachtige entourage van het Nottingham Castle de keuze uit zo’n 1100 soorten bier en 230 ciders en perries…

Een fantastisch georganiseerd festival dat 10 t/m 13 oktober jl. onder de naam “The 36th Annual Nottingham CAMRA Beer and Cider Festival” al voor de – inderdaad – 36e keer gehouden werd. De tweede naam is “The 5th Nottingham “Robin Hood” Beer Festival”, omdat het grondgebied van het kasteel dit jaar voor de 5e maal the location to be was. Deels in grote en deels in minder grote tenten werden de casks conditioned real ales in je glas van “half a pint” naar wens vol of tot het 1/3 pint-streepje gevuld.

Bar D/F

Robin Hood en Maid Marian liepen uiteraard rond, alsmede een grote, breed glimlachende mango. Tja, geef het volk brood en spelen…In vele standjes buiten was zeer gevarieerd voedsel verkrijgbaar en in de tuinkoepel brachten muzikanten uiteenlopende soorten muziek ten gehore. Uiteraard was het merendeel van de bieren (920 stuks) laag alcoholisch (tussen de 2,8 en 5,0%). De smaken waren er wel naar; ook Groot-Brittannië heeft de gullere hopgift in ales een warm hart toegedragen en ook de vele stouts waren niet te versmaden. Niet te ontkennen valt dat de bieren regelmatig wat dun waren (waarschijnlijk mede daarom dat er geen spoelpunten waren), maar als je daar een paar dagen rondloopt, houden deze bieren je wel wat langer op de been!

Echt een aanrader om eens in plaats van het GBBF naartoe te gaan, en vergeet dan niet naar het deels in de rots uitgehouwen café “Ye Olde Trip to Jerusalem” (the oldest inn in England) aan de voet van de rots waar het kasteel op gebouwd is te gaan: fantastisch!

Lees ook:Harvest Pale van Castle Rock beste bier UK
Lees ook:Kaartverkoop Great British Beer Festival van start
Lees ook:Robinson’s Old Tom Ale wint award
Lees ook:Nieuws van het Great British Beer Festival 2011
Lees ook:Great British Beer Festival: hele wereld kijkt!

Eén reactie op “Een leuk festival om een hoofddeksel te dragen…

  1. Fred Schiphorst

    En vergeet niet het “vloeken in de CAMRA kerk”: de pub van Brewdog. Werkelijk geen druppel cask comnditioned en dus zeker voor de harliners overzee not done. Maar wel lekker bier!
    Wat het festival betreft: ook opvallend waren de vaten waarop met grote letters stond: “Sorry not ready”. Ik vraag me af wie al die bieren heeft geproefd om na te gaan wanneer ze wel klaar waren. Moet een zware job zijn geweest!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.