Eerste groep gaat voor StiBON III

Deze week gaat er een groep van 19 StiBON-cursisten (Stichting Bieropleiding Nederland) naar Obertrum in Oostenrijk om het laatste deel van de Bieropleiding te voltooien. Aangezien StiBON geen officieel erkend opleidingsinstituut is, vindt dit plaats onder de vlag van Doemens, een Duits opleidingsinstituut.

Vorig jaar was er al sprake van dat een deel van de geslaagden van de eerste groep die Niveau II van de opleiding hadden gevolgd deze trip zouden maken. Echter, de lesstof voor het derde deel, dat ontwikkeld moest worden en afgestemd is op de lesstof van StiBON, was nog niet gereed en er waren te weinig cursisten die op korte termijn een paar dagen vrij konden maken hiervoor. Derhalve is er besloten af te wachten tot een tweede groep Niveau II geslaagden aan zou sluiten, waarmee een reëel aantal mensen het laatste deel kon volgen en waardoor de prijs per persoon ook acceptabel werd.

Een deel van de groep gaat al vandaag heen om in Duitsland bierige aangelegenheden aan te doen. Het gros gaat op woensdag heen om die nacht in Obertrum te overnachten en donderdagochtend aan de eerste lesdag te beginnen. Vrijdagmiddag vindt het examen plaats en vrijdagavond – bij goede afloop – de certificering. De geslaagden mogen zich dan Biersommelier noemen. Naar verwachting zal deze groep de komende jaren langzamerhand groter worden.

Nog weer een deel gaat na afloop op zaterdag hun slagen (of dat van anderen) vieren bij het Camba Bavaria Ale-Bierfestival in Truchtlaching, zo’n 60 kilometer van Obertrum vandaan, wat ook wel weer een bijzondere belevenis zal worden.

Iedereen heel veel succes toegewenst!

Lees ook:De eerste groep StiBON Niveau 2 geslaagden!
Lees ook:Leger bierambassadeurs groeit
Lees ook:100ste StiBON-diploma uitgereikt
Lees ook:Driedaagse bieropleiding in Gulpen
Lees ook:Nederland 20 Biersommeliers rijker

Eén reactie op “Eerste groep gaat voor StiBON III

  1. Fiona de Lange

    Allen heel veel succes gewenst!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.