De beste Amerikaanse bieren in 2013

De afgelopen dagen vond de 27ste editie van het Great American Beer Festival (GABF) plaats in Denver. Traditioneel vindt tegelijkertijd ook de grootste Amerikaanse biercompetitie plaats waarin dit jaar alle records werden verbroken. De winnaarslijst is erg handig om aan de hand daarvan eens wat Amerikaanse bieren te proberen. Maar liefst 201 bierexperts uit 11 landen hebben in totaal 4.809 bierinzendingen van 745 brouwerijen uit 49 Amerikaanse Staten beoordeeld! Deze werden ingedeeld in 84 biercategorieën waarvan met 252 inzendingen de American-style IPA de populairste categorie betrof. Voor een overzicht van alle winnaars klik hier. Er zitten inderdaad heel wat mooie bieren bij die ik zelf in de VS ook meer dan geweldig vond. De statistieken van het festival zijn ook indrukwekkend. 

De bierliefhebber kon tijdens het bierfestival genieten van 3.100 bieren van 624 brouwerijen. In totaal hebben 49.000 mensen het GABF bezocht. Om van dit jaarlijkse bierspektakel, dat door de Brewers Association georganiseerd wordt, een succes te maken hebben meer dan 2.800 vrijwilligers zich ingezet. De lijst van brouwerijen op het festival geeft ook een mooi overzicht wat dit festival te bieden heeft. Net als een aantal andere festivals staat deze zeker ook nog op mijn ‘to do’ list.

Lees ook:01-09-’13: Internationaal Speciaalbier Festival Apeldoorn
Lees ook:11/12-09-2010: Brugs Bierfestival
Lees ook:19-1-2014: Winterbierfestival Gouda
Lees ook:14-08/15-08 Internationaal Streekbierenfestival
Lees ook:28-9 en 29-9-’12: Borefts bierfestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.