Ton Opgenhaffen beste biertapper van Nederland

In de zinderende finale heeft Ton Opgenhaffen (bovenin midden) van Café La Clé de finale gewonnen van het NK Biertappen dat plaatsvond op de Horecava in Amsterdam. De top vijf bestond verder uit: John Meijerink (5e plek), Dennis Goossens (4e plek), Rick Moenen (3e plek) en Bas van der Aa (2e plek). Hij deed al meerdere jaren mee in de top van de tapwedstrijden maar greep steeds naast de titel. Met een overtuigend puntenverschil op de nummer twee wist Ton in de finale het verschil te maken en er met de winst vandoor te gaan.

Na meerdere regionale voorrondes en vervolgens twee districtfinales in november 2012, streden gisteren de beste 25 biertappers van Nederland in de finale. In meerdere rondes moesten fluitjes en vaasjes perfect getapt worden waarbij de beste tien ook nog speciaalbier moesten uitschenken. Het niveau lag dit jaar enorm hoog. Dat blijkt wel uit het feit dat de kampioen van vorig jaar, Nino Beltgens, er dit jaar niet in slaagde om zich bij de beste tien te plaatsen. Hieronder een video van de uitreiking!

Een mooie wedstrijd en zeker ook om te jureren! Voor de tapwedstrijden van volgend jaar starten binnenkort de voorbereidingen. Om ook deel te nemen of een tapwedstrijd in de regio te organiseren, kijk voor meer informatie op www.tapwedstrijden.nl

Lees ook:Nino Beltgens Nederlands Kampioen Biertappen 2012
Lees ook:Wie wordt Nederlands Kampioen biertappen?
Lees ook:Bas van der Aa beste biertapper van Nederland
Lees ook:Finale Nederlandse Tapwedstrijden op Horecava 2013
Lees ook:Hoe goed is jouw bier getapt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.