De viering van St. Patrick’s Day

Als je een goed moment of goede gelegenheid zoekt om bier te drinken dan is dat vandaag. Over de hele wereld en met name in Ierland wordt vandaag St. Patrick’s Day gevierd. Zie je de kleur groen, dan weet je dat daar de Ierse nationale feestdag wordt gevierd. (foto: holycitysinner.com)

Het gaat om de viering van de patroonheilige Saint Patrick die het katholieke geloof in Ierland introduceerde. Ook wordt er feest gevierd voor de aanwezigheid van al het cultureel erfgoed van Ierland. En daar hoort het Stout bier Guinness natuurlijk ook bij.

Tijdens de viering worden de restricties voor alcoholconsumptie overboord gegooid en moedigt men aan om het feest van het stout-bier te vieren. Voor veel brouwerijen en cafés reden om met deze viering groots uit te pakken. Vooral omdat deze nationale feestdag het meeste met bier wordt geassocieerd!

Alles kleurt groen op deze dag, zelfs vele bieren!

Lees ook:Onafhankelijkheidsdag België: volop bier
Lees ook:Gratis bier en braatworst in Den Haag
Lees ook:Vandaag Internationale Stout Day
Lees ook:Bier als teken van zuiver water: NEE
Lees ook:22-10 t/m 24-10: Oktoberfest Arcen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.