Unieke bieren als ‘real ale versie’ in Amsterdam!

Aanstaande vrijdagavond, 26 november, kun je vanaf zes uur ‘s avonds twee unieke bieren drinken die ‘van de bar’ worden geschonken in het Amsterdamse Bierproeflokaal In de Wildeman. En wat is daar nou zo uniek aan? Het bier zit in firkins! Dat zijn de oorspronkelijke vaten waarin vooral Engelse brouwers hun levende bier, ofwel bier dat met nagisting op fust is afgevuld zodat het zich nog verder ontwikkelen kan, afvullen.Vergelijk het met een flesje Belgisch bier ‘met nagisting of hergisting op de fles’: de brouwers voegen, na het afvullen, nog wat suikers (of jongbier) en verse gist toe zodat extra smaak, alcohol en vooral koolzuur zich kan vormen. Deze Amerikaanse bieren hebben er ook nog een handje verse hop bij gekregen!

En welke bieren van Flying Dog zullen ze bij In de Wildeman schenken? De real ale  versies van Snake Dog India Pale Ale en van een nieuwe en uniek bier, misschien zelfs maar eenmaal gebrouwen: Single Simcoe Hopped Imperial India Pale Ale. Dat is een hele mond vol en dat zal het bier ook zijn: meer dat 10% alcohol en genoeg hop om een regiment Huzaren met af te fakkelen…

Wees er snel bij als je dit proeven wilt: ook al heeft een firkin meer dan 40 liter inhoud, de kans dat deze vaten lang op de bar zullen liggen is zeer klein…

Lees ook:Biercijfers geven trends aan
Lees ook:Thuisbrouwer maakt nieuw bier voor Brand
Lees ook:Great American Beer Festival winnaars
Lees ook:Interessante bierbrouwers in de UK
Lees ook:Unieke variant Rodenbach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.