De Koninck: Antwerpse Bolleke

Een van de meest bekende Belgische bieren is toch wel de Belgische Ale ‘De Koninck’. Als je in Belgie een ‘De Koninck’ bestelt begrijpen ze niet wat je zegt. Na lang vragen zei de barman: “ohh een Bolleke”. “Ehh nee een De Koninck”, was mijn antwoord. Ja, dat was in het begin van mijn bierliefhebberij . Dus begin je je net een beetje in de speciaalbieren te verdiepen dan maak je deze fout in een Belgische kroeg niet meer. De Koninck bestaat al sinds 1833 en heeft ‘slechts’ 5% alcohol. Een heerlijk licht biertje waar je dus met een gerust hart nog heel wat van kunt drinken. Het is een fruitige variant op het gerstenat. ‘t Bolleke staat voor de bolle glas waar het bier het beste tot zijn recht komt. Dit amberkleurige biertje heeft een moutige smaak met zeker wat kruidige nuances. Met name die kruidige nuances proef ik altijd heel sterk. Een reden waarom ik dit biertje toch wat links laat liggen. Het geeft zeker een pittige/sterke nasmaak aan het biertje. Je hebt zeker niet het idee een pilsje te drinken. Speciaal voor de winter hebben ze een Winter Koninck. Deze heeft een alcoholpercentage van 6,5% en zorgt dat je in de kou van binnen wat warmer bent.

‘t Bolleke komt dus uit Antwerpen. De Koninck is de enige brouwerij in Antwerpen die nog overeind is gebleven. Het is mogelijk om deze brouwerij te bezoeken en is zeker de moeite waard. Een rondleiding duurt ongeveer 1,5 a 2 uur en kan individueel of met een groep. Reserveren is wel belangrijk. Voor meer informatie kijk op www.dekoninck.be.

Lees ook:Bollekesroute in de Belgische stad Antwerpen
Lees ook:Facebookpagina moet De Koninck behouden
Lees ook:De Koninck restylt bier: “Bolleke” wordt APA
Lees ook:Brouwzaal De Koninck afgebroken voor nieuw bezoekerscentrum
Lees ook:De Bollekefeesten van Brouwerij De Koninck in aantocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.