Ezel bier: niet voor ezels

Een Ezel biertje, het is niet de meest aansprekende naam voor een biertje. Dit bruine biertje is erg lekker. Overigens bestaat er ook een witte variant. Deze heb ik nog niet mogen proeven dus bij deze mijn mening over de bruine ezel. Het smaakt zoet en heeft een alcoholpercentage van 6,5%. Het bier wordt pas sinds 2004 gebrouwen door brouwerij Bavik. De brouwerij van oorsprong sinds 1894.

De brouwerij is beter bekend door het bier Petrus. Terwijl de naam Ezel in Nederland echt een hele negatieve bijnaam is worden in Vlaanderen mensen en hele dorpsgemeenschappen ernaar vernoemd. Ezel staat symbool voor koppig doorzetten en bewust van eigen kwaliteit. Het bier is gebrouwen van eigen grondstoffen. Ik vond het een vol biertje voor het relatief lage acoholpercentage. Smaakvol maar wel zoetig.

Lees ook:Brouwerij Bockor lanceert ‘nieuw’ Oud Bruin bier
Lees ook:Brouwerij Roman lanceert Gentse Strop
Lees ook:Kasteelbier bruin: een echte dessertbier
Lees ook:Mayabe bier uit Cuba
Lees ook:Ezel bewijst dat bier gezond is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.