Kerst- en Winterbieren geproefd in Hoogeveen

Brouwerij Rodenburg

Het 2e Noordelijk Kerst- en Winterbierenfestival afgelopen zondag in Hoogeveen mag als geslaagd bestempeld worden. De acht aanwezige brouwerijen en zeven horecagelegenheden schonken over het algemeen bieren die in het thema pastten, waardoor de innerlijke mens opgewarmd kon worden. Het was welleswaar zo’n 15 graden warmer dan de eerste editie, maar na verloop van tijd voelde je toch wel dat het geen binnenfestival was!

Café De Pastoor

In een ruime tent op de Hoofdstraat had organisator PINT Regio Noord gezorgd voor stands, statafels en terrasverwarmers, alwaar vanaf twee uur ’s middags gerichte bezoekers en verwonderde winkelaars (want koopzondag) binnen kwamen wandelen. Naast bier was er een glazenafwasmachine (die het festival niet overleefd heeft), snert en broodjes rookworst en gaf het Drentse gilde van AmateurBrouwers “De Wortketel” een brouwdemonstratie.

Leuk was de aandacht die sommige brouwers geschonken hadden aan hun eigen aankleding (zie foto’s) of die van de stand. De meest opvallende en komische stand was toch wel die van Monique en Bert Calkhoven van Brouwerij De Gulzige Gans, waar door middel van een rookkanon achter een kachel duidelijk werd gemaakt dat Bert in een versie van zijn reeds bestaande bier “Kachel” rookmout had gebruikt. De bewegende en muziek makende kerstmuts van Bert bracht ook menig (glim)lach op een ieders gezicht.

Al met al was het een geslaagde middag met zo’n 1.000 bezoekers (waarvan ruim de helft betalend) en veel vrolijke gezichten!

Lees ook:Nieuw bier van Brouwerij De Gulzige Gans
Lees ook:Wie heeft het mooiste bieretiket?
Lees ook:22-01-’12: Winterbier Festival Gouda
Lees ook:Meest gewaardeerde bier van het Winterbierfestival
Lees ook:Dalfser Bierfestival ‘place to be’

3 reacties op “Kerst- en Winterbieren geproefd in Hoogeveen

 1. Dennis

  Alvast een Bierrijk kerstmis gewenst.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Harry Pinkster

  Het was echt helemaal top. Bert en Steve waren inderdaad de toppers, niet alleen qua uitstraling/uitspanning, maar ook vanwege de bieren. Jammer dat er een brouwerij was die qua presentatie enorm tegenviel, terwijl ook dat bier echt super was.
  Ik ben er volgend jaar absoluut weer bij, sneeuw of geen sneeuw, vorst of geen vorst. Mannen van Pint Noord bedankt!

    /   Beantwoorden  / 
 3. secr. PINT -regio Noord

  Het bestuur van PINT -regio Noord is bijzonder trots op het geweldige succes van dit festival. Bijna een verdubbeling van het aantal bezoekers t.o.v. vorig jaar!! Vermeld moet worden dat het organiseren van dit festival alleen mogelijk was dankzij de geweldige medewerking van Stichting Centrummanagement Hoogeveen, de aan het plein Hoodfdstraat Noord gesitueerde cafébedrijven, MITRA, BO-RENT en de fa. Meppelink. PINT -regio Noord is hen daar heel dankbaar voor. Uiteraard ook de vrijwilligers van DAB de Wortketel. Volgend jaar 16 december is het de bedoeling om de derde editie van dit festival te laten plaatsvinden. BNoteer maar vast in de agenda.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.