Boom in de weg bij Brouwerij Alfa: 1 aprilgrap?

Afgelopen vrijdag was in De Telegraaf te lezen dat brouwerij Alfa uit Thull hele bijzondere stappen moet zetten om nieuwe ketels in de brouwerij te krijgen. De brouwer heeft een huis gekocht voor 200.000 euro om een weggetje boomvrij te maken zodat de ketels erdoor kunnen. Niet alleen de krant maar ook ik dacht aan een mooie één aprilgrap. In de tuin van het huis stond een boom die in de weg stond voor transport van de nieuwe ketels.

Uit een brief van het transportbedrijf en een officiële koopakte lijkt het verhaal toch echt waar te zijn. Toch vraag ik mij af of dit soort documenten niet ook op een goede manier een scène gezet kunnen worden. Het biermerk Alfa dat al sinds 1870 bestaat groeit vandaag de dag ondanks de dalende pilsmarkt. Met de uitbreiding van twee nieuwe Apollo’s ketels met een diameter van zes meter, kan de brouwerij voldoen aan de groeiende vraag. De productie wordt opgeschroefd van 1,7 naar 2,2 miljoen liter bier.

Transport op weg
De boom is als het goed is dit weekend omgegaan en het huis is volgens Harry Meens, de vierde generatie in de brouwerij, zeer geschikt voor een van de medewerkers. Als het goed is gaan de ketels vandaag op weg naar de brouwerij. Ondanks de documenten blijf ik toch maar uitkijken naar een zeer goed gelukte één aprilgrap. Wat denk jij?

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Brandende biertruck op de A15
Lees ook:Bier en milieu, moeten we echt alles doodanalyseren?
Lees ook:Opmerkelijk in museum Belgische Bierbrouwers
Lees ook:Een droom gaat in vervulling
Lees ook:Brouwketels bij Trappistenbrouwerij Zundert geplaatst

7 reacties op “Boom in de weg bij Brouwerij Alfa: 1 aprilgrap?

 1. Alexander

  mogen ze wel zoveel bronwater gebruiken voor die uitbreiding? :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Eugene

   Beste Alexander, Inderdaad bomen zat. Het artikel in de Telegraaf vermeld ook een huisnummer. Dus bij Thull 11 staat best wel een grote boom. We zien wel of deze over een aantal dagen weg is……

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fiona de Lange

    Zie het nieuws op WNL vanmorgen, het is echt waar. Wel een dure oplossing ;-) en wel oh zo toevallig dat de tanks op 1 april naar de brouwerij kwamen en dan met zo’n achterliggend verhaal. Geweldig!

      /   Beantwoorden  / 
 2. TreinJan

  Deze bijvoorbeeld:
  Bierfreunde, die es leid waren, ständig Bierkisten womöglich mehrere Stockwerke hoch tragen zu müssen, gaben den Anstoß. Nach langjährigen Versuchen gelang jetzt Franz-Josef Göller, was bislang alle für unmöglich hielten: Er erfand das lösliche Bier!

  In Zusammenarbeit mit Prof. Lirpa vom DBuBV (Deutscher Brauer- und Biertrinker-Verband) entwickelte er ein schonendes Verfahren, das dem Bier durch Schockgefriertechnik das Wasser entzieht. Das Instant-Bier muss nur noch in Wasser aufgelöst werden, kurz in den Kühlschrank und fertig ist das frische Pils, oder…

  Als erstes Göller ist ab der kommenden Woche das “Original” im Göller-Biermarkt erhältlich, weitere werden folgen. Der Clou: Durch unterschiedliche Dosierung lassen sich Intensität und Alkoholgehalt variieren!

  Na dann – Prost!
  door: Brauerei Göller

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.